BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
onsdag, juli 07, 2010
Månadens vin – Åsas rekommendation: Trebbiano Spoletino
Trebbiano? Nej, Trebbiano Spoletino!
Viner som enbart innehåller druvan trebbiano riskerar ofta att vara blaskiga och intetsägande. Detta vin, Trebbiano Spoletino Bianco 2008, är även det gjort på druvan trebbiano. Men här har en speciell sorts klon av trebbiano använts. Klonen kommer från området kring staden Spoleto i Umbrien, i mellersta Italien, och har tagits fram av producenten Cantine Novelli efter att ha varit bortglömd i flera hundra år. Det tackar och bockar vi för eftersom det är friskt, fräscht och lämnar fina runda toner av mandel i munnen. Alkoholen ligger på tretton procent och ger en varm motvikt till allt det friska. Vi smakade det en varm sommardag tillsammans med ”mozzarella di bufala”(mozzarella gjord på buffelmjölk), härligt saftiga körsbärstomater, olivolja, salt och basilika – och mitt tips till er denna månad, speciellt till de som är trebbianoskeptiska, är att göra precis samma sak. Pris: Ca 13,00 Euro. Web: www.cantinenovelli.it
Viner som enbart innehåller druvan trebbiano riskerar ofta att vara blaskiga och intetsägande. Detta vin, Trebbiano Spoletino Bianco 2008, är även det gjort på druvan trebbiano. Men här har en speciell sorts klon av trebbiano använts. Klonen kommer från området kring staden Spoleto i Umbrien, i mellersta Italien, och har tagits fram av producenten Cantine Novelli efter att ha varit bortglömd i flera hundra år. Det tackar och bockar vi för eftersom det är friskt, fräscht och lämnar fina runda toner av mandel i munnen. Alkoholen ligger på tretton procent och ger en varm motvikt till allt det friska. Vi smakade det en varm sommardag tillsammans med ”mozzarella di bufala”(mozzarella gjord på buffelmjölk), härligt saftiga körsbärstomater, olivolja, salt och basilika – och mitt tips till er denna månad, speciellt till de som är trebbianoskeptiska, är att göra precis samma sak. Pris: Ca 13,00 Euro. Web: www.cantinenovelli.it
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar