BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
måndag, juli 05, 2010
BKWine Tips: Domaine Sainte Croix, Fraissé des Corbières
Domaine Sainte Croix, Fraissé des Corbières
I den mäktiga regionen Haute Corbières i södra Languedoc slog sig Jon och Elizabeth Bowen ner 2004 och började göra vin från 14 hektar vingårdar, utspridda på 24 olika plättar. Här finns 80-åriga carignan och grenache som växer i en karg och mager kalkstens- och skifferjord. Vi träffade Jon och Elizabeth för första gången på Vinisud i februari och vi blev mäkta imponerade av deras viner. Här finns ett mycket bra vitt kallat La Serre, gjord med grenache blanc och grenache gris. Ett vin med både stor komplexitet och stor personlighet. I doften hinner vi exotiska frukter, kroppen är stor och syran hög och bra, nästintill lite stålig (12 euro). De hantverksmässigt gjorda röda vinerna är lika bra. Le Fournas (8-9 euro), t ex, får en lång och långsam skalextrahering på 6-7 veckor vilket ger en tät struktur men också elegans. Vinet är mycket friskt för ett såpass sydligt vin (carignans förtjänst, säger Jon). Sainte Croix Carignan visar att denna druva i rätta händer förvandlas till en ädel druva. Egendomen får sin ekologiska certifiering nästa år.
Se även vår videointervju med Jon här.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
I den mäktiga regionen Haute Corbières i södra Languedoc slog sig Jon och Elizabeth Bowen ner 2004 och började göra vin från 14 hektar vingårdar, utspridda på 24 olika plättar. Här finns 80-åriga carignan och grenache som växer i en karg och mager kalkstens- och skifferjord. Vi träffade Jon och Elizabeth för första gången på Vinisud i februari och vi blev mäkta imponerade av deras viner. Här finns ett mycket bra vitt kallat La Serre, gjord med grenache blanc och grenache gris. Ett vin med både stor komplexitet och stor personlighet. I doften hinner vi exotiska frukter, kroppen är stor och syran hög och bra, nästintill lite stålig (12 euro). De hantverksmässigt gjorda röda vinerna är lika bra. Le Fournas (8-9 euro), t ex, får en lång och långsam skalextrahering på 6-7 veckor vilket ger en tät struktur men också elegans. Vinet är mycket friskt för ett såpass sydligt vin (carignans förtjänst, säger Jon). Sainte Croix Carignan visar att denna druva i rätta händer förvandlas till en ädel druva. Egendomen får sin ekologiska certifiering nästa år.
Se även vår videointervju med Jon här.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar