
Domaine Pfister gör i huvudsak torra viner. Olika årgångar har i och för sig olika förutsättningar, säger Mélanie, men det tekniska arbetet ute på fältet görs i syfte att få torra viner. Druvorna skördas mogna, men inte övermogna. Hon gör aldrig någon malolaktisk jäsning. Egendomen har 10 hektar, uppdelade på 40 olika markplättar. Det låter som om det skulle vara besvärligt och Mélanie medger att logistiken kan vara komplicerad och man förlorar tid genom alla förflyttningar. Men de positiva aspekterna uppväger, tycker hon. De olika jordtyperna blandas och ger komplexitet till vinerna. Terroiren är viktig tycker hon, men hon vill gärna behålla traditionen att sätta ut druvnamnet på etiketten eftersom druvan är en del av Alsace-identiteten.
Domaine Pfister är en mycket bra adress om man tycker om en ren, oförfalskad och torr stil på sina Alsace-viner.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
1 kommentar:
Hello,
A Great Competition dedicated to Wine Bloggers will soon be launched on the web!
To participate and have a chance of being selected in this Great Competition SECRET WINE,
return your e-mail to: agence@clairdelune.fr
You can win a wine visit, discovery boxes of wine…
Clair de Lune Agency
France
agence@clairdelune.fr
Skicka en kommentar