BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, juli 06, 2010

BKWine Tips: Locanda Gulfi, Sicilien

Denna ganska nyöppnade restaurang är kanske den allra bästa vingårdsrestaurang vi någonsin besökt. Vingården heter Gulfi och ligger i regionen Ragusa på östra Sicilien. Restaurangen ligger ovanpå vinkällaren och ambitionsnivån ligger högt. Köket har anförtrotts Carmelo Floridia, en sicilianare som gjort sig ett namn som chef och med ett förflutet bl a på Four Seasons restaurang i Milano. Vi talar riktigt haute cuisine. alltid med lokala, superfärska produkter, ofta fisk och skaldjur. Vi åt bl a tunna skivor av svärdfisk som var helt lätt marinerade i olivolja och citronsaft, räkor från Porto Palo nere vid kusten, makrill med purée av gröna ärtor, spatola (en lokal fisk) färserad med fänkål, torkade tomater och schalottenlök och serverad med friterade zucchiniblommor och en fänkålscrème. Det gudomligt goda hemlagade brödet inte att förglömma och gårdens egen olivolja, gjord på den sicilianska oliven Tanda Iblea. Förrätterna ligger på runt 10 euro, primi piatti 9-13 euro och secondi mellan 14-20 euro. Till maten dricker man Gulfis viner naturligtvis, t ex den vita Carjanti gjord på de lokala druvorna carricante och albanello, ett torrt, fylligt vin med lite persikoaromer och den röda Nerosanlore, ett aromrikt nero d’avola vin med stor koncentration. Gulfi öppnade även för tre månader sedan ett litet hotell med 7 rum.

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!