Vi hade tillfälle nyligen att prova ett antal olika viner som hade lagrats i fat på olika sätt. Det mest förvånande var ett par av viner: samma ursprungliga vin/must, men det ena hade jäst i träståndare och det andra hade jäst i ståltank. Efter jäsningen hade de båda lagrats på identiska sätt. De två vinerna uppvisade en anmärkningsvärd skillnad som man inte skulle trott möjlig när enda saken som skiljde dem åt var materialitet i behållaren under den relativt korta jäsningen. Något som vi kommer att ha tillfälle att komma tillbaks till senare.Mer info: www.lejournalduvin.com och www.seguin-moreau.fr och deras blogg ”Winemakers for Good Wood”!

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar