BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, november 30, 2010

Årets Bästa Vinbok skriven av BKWine, Britt & Per! (Mer info)

Så här skrev vi i vår pressrelease om att vi fått pris för årets bästa bok om vin:

”Boken ”Ett vin blir till: arbetet i vingården och vinkällaren” fick priset som ”Bästa Dryckeslitteratur” (därmed även bästa vinbok) vid prisutdelningen på Måltidsakademiens gala i Grythyttan 29 oktober 2010. Texten är av Britt Karlsson och fotografi av Per Karlsson, båda från BKWine AB. Boken är utgiven av Carlsson Bokförlag. Boken är en beskrivning av hur man odlar vin i vingården och hur vinet tillverkas i vinkällaren. Boken är skriven både för vanliga vinentusiaster och för professionella i vinbranschen. Mer information om boken: http://ettvinblirtill.wordpress.com/

Måltidsakademien delar varje år ut pris till de bästa böckerna inom området måltidslitteratur. Kategorin Dryckeslitteratur omfattade i år ett tjugotal böcker, vilket gör den till en av de populärare bokkategorierna. Den innefattar böcker om vin, sprit, öl och andra alkoholhaltiga drycker. Priset delades ut av Carl Jan Granqvist, krögare och professor i måltidskonst, och Karsten Thurfjell, kulturjournalist på SR och vinskribent.

Juryns motivering till att ge priset till ”Ett vin blir till” löd: ”En utförlig, noggrann och mycket lärorik färd genom vingårdar och källare, där varje förklarat sammanhang inspirerar till egna upptäcktsresor bland odlare, plockare och önologer.”

Britt och Per säger om priset: ”Vi är mycket glada och stolta. Boken är ett resultat av alla de vingårdsbesök vi gör på våra många vinresor och av de oräkneliga diskussioner vi haft med vinproducenter. Vi ville göra en bok baserad i verkligheten och inte i teorier; en bok som både är underhållande för vinentusiasten, men också lärorik. ’Ett vin blir till’ kan till och med användas som kursbok. Utöver grunderna i vintillverkning ville vi också berätta i detalj om sånt som ingen annan beskriver, och även illustrera allt med ett rikligt bildmaterial, unikt för den här boken.”

Britt och Per Karlsson driver BKWine AB där de arrangerar vinresor, skriver om vin, mat och resor, ger dryckesutbildningar, är bildbyrå specialiserad på vin och är konsult inom området vin.

Bokfakta: Ett Vin Blir Till, arbetet i vingården och vinkällaren; text: Britt Karlsson med Per Karlsson; foto: Per Karlsson; form: Petter Antonisen; förlag: Carlsson Bokförlag, Stockholm 2009. Inbunden, 297 sidor, rikt illustrerad i färg. ISBN: 978 91 7331 270 7. Boken finns att köpa i bokhandlar och på internet."

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!