BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, november 01, 2010

Aktuella vinresor och matresor med BKWine

Vinresor Vinter - Vår - Sommar 2011

"World's Best Wine Tours" - Travel + Leisure, on TravelAndLeisure.com


5-13 mars: Sydafrika, vin och mat

Vår första resa till Sydafrika i mars 2010 blev en stor succé. Så naturligtvis upprepar vi den under 2011! Och eftersom vi har upptäckt så många oerhört intressanta odlare så har vi denna gång ännu fler spännande vinbesök. Nytt för i år är till exempel distrikten Durbanville och Wellington. Stellenbosch (där vi bl.a. bor) är dessutom utsedd till Årets Vinort 2011 (Vinby) av föreningen Munskänkarna. Denna resa är en av Munskänkarna rekommenderad resa. Mer info om vinresan till Sydafrika här.

Brådskande att anmäla sig till Sydafrikaresan!

6-10 april: 3 klassiker, Vinresa i Champagne, Chablis och Bourgogne

Vi kallar denna resa för 3 klassiker! Den tar dig nämligen till de tre klassiska vindistrikt i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta hinner vi med på en förlängd helg, onsdag till söndag. Detta är vinresan för dig som vill uppleva mycket under kort tid! Mer info om vinresan till Champagne, Chablis och Bourgogne här.

11-15 maj: Bordeaux, Också en klassiker man aldrig tröttnar på!

Vi bor två nätter i den vackra storstaden Bordeaux och två nätter på trevligt vinslott mitt bland vingårdarna i Entre-deux-Mers. Mer info om vinresan till Bordeaux här.
18-22 maj: Toscana, Vin och gastronomi

Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toscana ger vi även den lokala gastronomin stor plats. En dag är vigd åt aktiv matlagning då vi får en inblick i det toskanska kökets hemligheter. Mer info om vinresan till Toscana här.


29 juni – 3 juli: Södra Rhône-dalen - fokus på ekologiska viner

Upplev den härliga Provence-värmen i ett av Frankrikes mest dynamiska vindistrikt innan den stora turistsäsongen har börjat. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras med sina härligt kryddiga viner står på programmet. En resa med fokus på ekologiska viner! Mer info om vinresan till Södra Rhône här.


(Preliminärt program, detaljer kommer snart.)

Anmäl dig nu för att vara säker på att komma med!

Skräddarsydda resor, företagsresor, resebyråer mm

Vi kan även skräddarsy resor på begäran, för dig och en grupp vänner, ditt företag, vinklubb eller en förening. Vill ni kombinera vinbesöken med andra aktiviteter är det inga problem. De flesta som tycker om vin uppskattar t ex gastronomiska studiebesök (osttillverkning, ankfarm, ostronodling, tryffelletning osv, beroende på var i Frankrike man befinner sig) men man kan också kombinera resan med golf eller konst/kultur.

Andra resmål?

Det finns massor med spännande vindistrikt som vi gärna skulle vilja göra resor till – och som du kanske är sugen på att åka till. Så varför gör vi inte resor dit? Jo, det är områden som är så pass okända i Sverige att vi nog skulle ha svårt att få ihop en grupp... Är du intresserad av andra områden, som inte finns på programmet? Har du en grupp likasinnade som kan vara en bra start för att få ihop en tillräckligt stor grupp för en resa (åtminstone en 6 till 8 personer, ju fler desto större chans att vi kan sätta ihop något) så hör av dig! Med en bra början i ”din” grupp kanske vi tillsammans kan få ihop en tillräckligt stor grupp.

Vinresor på norska - vinreiser

För dig som är i Norge: du kan även hitta våra vinreseprogram på norska här.

Finska - Engelska 

Vi har också resor på finska - viinimatkoja - och på engelska! Klicka på flaggan för mer info! Eller kontakta oss.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!