BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
måndag, november 29, 2010
BKWine Tips: Stellekaya, Stellenbosch, Sydafrika
Stellekaya, Stellenbosch, Sydafrika
Stellekaya var en av de vingårdar som vi blev mest imponerade av under vår resa i Sydafrika i mars i år. Det är en liten producent - man kallar sig ”boutique wine producer” - och vinerna är både av hög klass och mycket intressanta och karaktärsfulla. Deras vinmakare Ntsiki Biyela började arbeta för Stellekaya 2004 efter studier i önologi på vinuniversitetet i Stellenbosch och hennes viner har fått flera fina utmärkelser. Ntsiki kommer ursprungligen från delstaten Kwazulu-Natal, som inte producerar något vin, men hon fick ett stipendium för att studera vid Stellenbosch-universitet. När hon började där hade hon aldrig druckit vin! Nu är hon passionerat förtjust i röda viner och bland hennes goda viner märks bl a Boschetto som är det ”enklaste” vinet, gjort med cabernet sauvignon, merlot, shiraz och sangiovese. Det är ett vin som ””kan drickas till vilka lätta maträtter som helst”, säger Ntsiki. Hennes mål är att göra viner som är drickbara, samtidigt som de är komplexa. Som t ex Hercules, ett elegant och lättdrucket vin men med längd och personlig stil.
OBS: Se vår intervju med vinmakaren på Stellekaya, Ntsiki Biyela, på BKWine TV!
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Läs mer om vinproducenter i VinNytt och på sidan med favoritproducenter på www.bkwine.com
Stellekaya var en av de vingårdar som vi blev mest imponerade av under vår resa i Sydafrika i mars i år. Det är en liten producent - man kallar sig ”boutique wine producer” - och vinerna är både av hög klass och mycket intressanta och karaktärsfulla. Deras vinmakare Ntsiki Biyela började arbeta för Stellekaya 2004 efter studier i önologi på vinuniversitetet i Stellenbosch och hennes viner har fått flera fina utmärkelser. Ntsiki kommer ursprungligen från delstaten Kwazulu-Natal, som inte producerar något vin, men hon fick ett stipendium för att studera vid Stellenbosch-universitet. När hon började där hade hon aldrig druckit vin! Nu är hon passionerat förtjust i röda viner och bland hennes goda viner märks bl a Boschetto som är det ”enklaste” vinet, gjort med cabernet sauvignon, merlot, shiraz och sangiovese. Det är ett vin som ””kan drickas till vilka lätta maträtter som helst”, säger Ntsiki. Hennes mål är att göra viner som är drickbara, samtidigt som de är komplexa. Som t ex Hercules, ett elegant och lättdrucket vin men med längd och personlig stil.
OBS: Se vår intervju med vinmakaren på Stellekaya, Ntsiki Biyela, på BKWine TV!
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Läs mer om vinproducenter i VinNytt och på sidan med favoritproducenter på www.bkwine.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar