BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


fredag, november 26, 2010

Ny Brief ute: Välkommen till BKWine Brief nummer 88, november 2010

Vi blev minst sagt överraskade när det damp ner ett brev där det stog att vi vunnit pris i Måltidsakademiens tävling för måltidslitteratur! ”Årets bästa vinbok”! Vi hade vunnit kategorin ”dryckeslitteratur” vilket är en av de mest konkurrensutsatta grupperna i tävlingen – det skrivs mycket vinböcker i Sverige. Så vi fick snabbt planera in en resa till Grytthyttan där prisutdelningen skulle äga rum.

Det har varit ett händelserikt år kan vi nog säga. Årets bästa vinbok i Sverige. På listan med ”world’s best wine tours” enligt Travel & Leisure Magazine, som vi berättade om i förra numret. Vi tycker det är fantastiskt roligt!

Vi måste också börja med en annan viktig sak: Vin- och matresan till Sydafrika. Är du intresserad av att vara med på resan till Sydafrika i mars? Stellenbosch i Sydafrika är dessutom utsett till Årets Vinort 2011 av Munskänkarna! Anmäl dig före 1 december! Annars är det för sent. Anmäl dig nu!

En av de producenter vi kommer att besöka är också månadens rekommenderade producent, och finns även på videointervju på BKWine TV. Se nedan i Briefen!

Sen finns det ju också ett flertal andra spännande vinresor i vår. Mer om dem nedan.

Det har varit en välfylld höst för oss faktiskt. Vi har både varit på gamla bekanta orter och på nya spännande ställen. Någon frågade ”vilket är ditt favoritdistrikt att resa till?”. En fråga som är lika svår att svara på som ”vilket är ditt favoritvin?”. Och svaret blir nog detsamma. Det är nästa resa / nästa vin. Det är alltid spännande att upptäcka något nytt, vilket man faktiskt alltid gör även om man reser till en plats där man redan varit.

Som med mycket annat är det ju de ”stora kända” som är mest populära. Det gäller för vin liksom för resmål. Ibland tycker vi faktiskt att det är synd att våra resenärer ibland inte är lite mer äventyrslystna. Vi har ofta fullt på resor till t.ex. Toskana, Bordeaux eller Champagne. Men många andra distrikt är det ofta svårare att locka kunder till.

Just nu har vi flera spännande ”nya” idéer om resmål på planeringsbordet. Eller vad skulle du säga om en vinresa till Kroatien? Grekland? Södra Italien med Campanien och Apulien, eller Sicilien? Kanske Jura uppåt alperna? Eller varför inte några av vindistrikten som vi några gånger haft på programmet, men som inte tillhör de mest kända: Dourodalen, Languedoc, Österrike etc…

Det vore intressant att höra vad du är sugen på. Skicka oss gärna ett email!

Enligt mat- och vintidningarna har vi alla nu gått över till ”vinterviner”. Gud nåde den som plockar fram en frisk och syrlig Riesling så här i slutet av november. Nej, kraftigt rött ska det vara, eftersom det äts grytor och vilt som kräver mustiga viner. Men i själva verket tror vi att folk äter ganska mycket annat på hösten och vintern. Vi tror inte på att dela in viner i fack på det viset. Det är ju faktiskt på hösten och vintern som skaldjuren är som bäst. Och inte dricker vi ett mustigt rött till dem, eller hur. Snarare den där rieslingen. Som säkert också kommer att kännas uppfriskande som motsats till all glögg som ni kommer att dricka under december.

Varför allt detta tal om Riesling helt plötsligt? Jo, Britt var i Tyskland i helgen och kom hem utan att ha druckit ett enda tyskt vin. Visserligen vad hon inte mitt i ett vindistrikt (utan i München) men ändå. De tyska vinerna lyste med sin frånvaro på restaurangernas vinlistor. Till desserterna rekommenderas portvin, österrikisk beerenauslese m.m. men inget tyskt alls. Synd tycker vi, är tyskarna inte stolta över sina viner?

Britt & Per

PS 1: Missa inte det fantastiska bokerbjudandet i Briefen, ett paketerbjudande med båda våra böcker till ett formidabelt förmånligt pris.

PS 2: Tipsa andra om Briefen !

Läs hela Briefen här.

Vill du läsa mer om vin?:
Våra gästskribenter: ett 50-tal artiklar
Britts Vinskola
VinNytt med artiklar om vin – 2 gratisnummer för Briefenläsare
BKWine TV – video om vin


Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!