BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, november 30, 2010

BKWine Brief Special - månadens nya viner i December

BKWine Brief Special- månadens nya viner och resenytt från BKWine just ute:

BKWines provningskommentarer, nya viner


Nu är sista chansen för dig som är intresserad av att följa med på vår vin- och matresa till Sydafrika i mars. Sista anmälningsdag är 1 december, dvs imorgon onsdag. (Men glöm inte att ta en titt även på de andra vårresorna.) Mer information nedan. Boka din plats NU!

Varför inte ge en vinresa i julklapp? Vi gör gärna ett elegant presentkort.

December verkar bli en riktig julklappsmånad vad gäller vinlanseringarna. Jack har nästan svårt att hålla tillbaks lovorden, och även om Jacks standardtips är att vinerna vinner på lagring så finns det flera godsaker som nog kan förgylla både jul och nyår.

Läs introduktionen nedan och hela Jacks bedömning på sajten.

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!

Vi finns nu på Twitter som bkwineper. Vi "kvittrar" om vad vi gör, vad som händer, viner vi provar, nytt och intressant från vinvärlden osv. Vill du bli ”vän” med oss på Facebook så ska du gå till vår Facebooksida här.

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolaget – TSE december

"Bäste vinvän,

Håll i Dig för denna gång ger bolagets stora decembersläpp riktiga lyckokänslor. Väl över hundra nyheter som sammantaget ger Dig en stor mängd högpresterande viner att välja på. Visserligen är prisnivån hög och antalet fynd eller nästan-fynd är begränsade men denna gång gäller verkligen att kostar det så smakar det. Mina bästa-listor (och kanske Din julklappslista) slår med sina över fyrtio viner rekord för 2010 i längd och då skalade jag ändå bort en bukett röda som ”bara” nådde 16,0 poäng!

Bland de mousserande blir det KO från champagne, fin bredd med flera toppviner i nästan mogen överrock. Bäst är en champagne från 2004 som faktiskt är helt i klass med samma från 2002 som kom för några år sedan. Roligast och snart drickklar trots sin syra är [. . .]

Drygt tjugo vita har Du att välja på och bland dessa lyser en chardonnay från Nya Zealand som starkaste julstjärna. En härligt mogen chardonnay som ger Dig mycket druva för pengarna. Mer traditionellt prissatt chardonnay (ok bra) får Du vid köp av en 2008 Chablis Grand Cru eller en kalifornisk 2007 Chardonnay. Dessa tre vinner månadens chardonnayrace men har medspelare i samma kvalitetsnivå genom de två utmärkta, men unga grüner veltliner från Österrike [. . .]

Jag rekommenderar verkligen köp av bra GV-viner i kombination med lång lagring då GV har fantastisk utvecklingspotential och ofta slår riesling i tålighet. [. . .]

Så till TSE-släppets julfärgade viner, de många och humörhöjande röda vinerna. Jag fick ihop till inte mindre än ett tjugotal ”bästa”-viner vilket är personligt rekord för ett TSE-släpp. Här finns nästan drickfärdigt (kanske till jullammet) bordeauxer [. . .] och här finns tiotaggare som måste lagras [. . .]

Även Rhône har sin tungviktare med i toppen genom en perfekt balanserad och mäktig 2007 châteauneuf-du-pape [. . .]

Vinnare av decembers rödvins-landskamp är dock utan tvekan Italien som nästan utklassar övriga länder med alla sina toppviner. Utöver de ovan nämnda måste nämnas några baroloviner, ytterligare en topp-amarone och en gamla godingfrån Chianti.

[. . .]

Kylslagen adventshälsning från BKWines utsände
Jack Jakobsson"

Jack bedömer även nya öl och lite annat. Läs hela hans artikel på sajten!

Plus Jacks listor:
 • De bästa vita
 • De bästa röda
 • Mest vin för pengarna
 • med mera...

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm
Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Gå in på BKWine Brief Blog: där finns ett inlägg med inledningen till Jacks artikel om de nya vinerna och där kan du skriva dina egna kommentarer. Du hittar Jacks blogginlägg om de nya vinerna här. (Eventuellt behöver du bläddra lite ner om det kommit nyare inlägg.)

Resor


Reseprogram för aktuella resor

Dags att planera in en vinresa!
 • Sydafrika, 5-13 mars
  • Vår första resa till Sydafrika i mars 2010 blev en stor succé. Så naturligtvis upprepar vi den under 2011! Och eftersom vi har upptäckt så många oerhört intressanta odlare så har vi denna gång ännu fler spännande vinbesök. Nytt för i år är till exempel distrikten Durbanville och Wellington.
   Mer info.

 • 6-10 april: 3 klassiker, Vinresa i Champagne, Chablis och Bourgogne
  • Vi kallar denna resa för 3 klassiker! Den tar dig nämligen till de tre klassiska vindistrikt i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta hinner vi med på en förlängd helg, onsdag till söndag. Detta är vinresan för dig som vill uppleva mycket under kort tid!
   Mer info.

 • 11-15 maj: Bordeaux, Också en klassiker man aldrig tröttnar på!
  • För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! Och har man redan varit där, ja då åker man gärna dit igen. Man tröttnar aldrig på Bordeaux och på våra Bordeaux-resor hittar man alltid något nytt. På denna vårresa blandar vi boende i den eleganta storstaden Bordeaux med boende ute på landet på ett vinslott. Vi bor på vingård mitt bland vinrankorna som vid denna tid börjar bli gröna och fina.
   Mer info.

 • 18-22 maj: Toscana, Vin och gastronomi
  • Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toscana ger vi även den lokala gastronomin stor plats. En dag är vigd åt matlagning då vi får en inblick i den toskanska kökets hemligheter.När vi hör Toscana tänker vi på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. Och vinerna är lika goda som landskapet är vackert!
   Mer info.

 • 29 juni – 3 juli: Södra Rhône-dalen - ekologisk resa!
  • Upplev den härliga Provence-värmen i ett av Frankrikes mest dynamiska vindistrikt innan den stora turistsäsongen har börjat. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras med sina härligt kryddiga viner står på programmet.
   Mer info.


Boka här! Nu!

Alla resor är ”illustrerade” med vinvideos på BKWine TV: intervjuer med vinmakare och reportage från vingårdar på BKWine TV!

Presentkort

Vi kan ordna presentkort ifall du vill ge bort en resa.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda resor efter dina egna önskemål: konferensresor, resor för just din vinklubb eller din Munskänkssektion, kickoff, eller vad det nu kan vara. Helt efter dina egna önskemål. Det finns massor med spännande saker man kan göra, som går utöver det vanliga med upplevelser som ger dig och dina medresenärer ett härligt minne.

Vinvideos

Känner du till BKWines vinvideos? Vi har en hel samling med ”videosnuttar” med intervjuer från vingårdsbesök, reportage från resor och annat. Nu har vi drygt 100 "snuttar" på BKWine TV.

Du hittar dem på vår YouTube-kanal: Vinvideo från BKWine TV: http://www.youtube.com/bkwine

Twittrar du? Är du på Facebook?

Vi finns nu på Twitter. Är du nyfiken på vårt experiment så hittar du oss på Twitter som bkwineper. Vi "kvittrar" om vad vi gör, vad som händer, viner vi provar, nytt och intressant från vinvärlden osv.

Vill du bli ”vän” med oss på Facebook så ska du gå till vår Facebooksida här.

Och om du inte vare sig twittrar eller facebookar du så kanske det kan vara ett tillfälle att pröva och se vad det är?

Hjälp! Gör en insats!

Hjälp oss få fler prenumeranter. Vi vill gärna (mycket gärna) få fler prenumeranter på nyhetskommentarerna och på BKWine Brief!

Du kan gör en insats! Tipsa tre bekanta om att de kan prenumerera på Briefen och våra nyhetskommentarer. (Och gärna fler än tre.)

Vi är tacksamma för din hjälp. Sprid budskapet! Mer gott vin!

Kontakt

Ring oss gärna på Skype: "bkwine". Du kan också nå oss på stockholmsnumret 08-559 22 155, eller i Paris: 0033 1 58 88 04 66 eller 00 33 6 80 45 35 70 (mobil).

Trevlig läsning!
Britt & Per

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!