Ett elegant matvin för en liten penning är denna Dolcetto d´Alba från excellenta gården Cascina Luisin i byn Barbaresco i Piemonte. Roberto, sonen i huset och även vinmakare, beskriver sina viner med adjektiv som om de vore livs levande personer. Vi tar efter. Om Bric Trifula, som vinet heter, hade varit en person hade den av i mig blivit beskiven som: lugn och elegant framtoning, inget behov av att skryta och skräna, personlig och förvånande på ett positivt sätt efter att ha fått lite tid på sig för att öppna upp sig, god parfym. Egenskaper som gör att man gärna träffas igen. Passar i övrigt utmärkt till pasta, även lite fetare pastarätter. Pris: ca Euro 7.00 Gården har ingen hemsida men adress och mejl: CASCINA LUISIN. Strada Rabajà, 34 - 12050 Barbaresco, (CN) Tel. 0039 (0)173 635154 - Fax 0039 (0) 173 635154. E-mail: cascinaluisin (at) tiscali.it
Läs mer om vinbarer, restauranger och butiker i VinNytt och på sidan med restaurangtips på www.bkwine.com.

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar