BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, november 30, 2010

Åsas månadens vin: Taso, Valpolicella Superiore, Villa Bellini

Tystnad tack! Cecilia på Villa Bellini har gått från att göra en hel mängd olika viner till att bara producera två stycken. En Valpolicella Superiore och en Recioto di Valpolicella. Taso, gårdens Valpolicella Superiore (Taso betyder ”jag är tyst” på lokal dialekt) är ett vin som produceras på en del torkade druvor (appassimento) och en del som börjar vinifieras med en gång efter skörd. Lagringen sker på stora fat i cirka två år. Vinet är därför kraftigt med bra struktur, men utan amaronevinernas starka marmeladsmak. Det är fruktigt men utan att lämna en överdriven sötma i munnen. Nyanserna är många i både doft och smak. Ett intressant vin som överraskar. Passar utmärkt till kött och rätter med mycket smak. Pris: cirka 24,00 euro. www.villabellini.com

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!