BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, november 05, 2009

Systembolagets vikt…

I små (och inte så små) samhällen kan det ha stort inflytande vad Systembolaget bestämmer sig för att göra. Ett butiksområde kan påverkas kraftig av en Systembolagsetablering eller dess motsats. Här är några underhållande exempel:

-- Måndag till torsdag – för länge?

Systembolagets VD ger hopp för Idre” (Dalarnas Tidningar): Ska man etablera ett Bolag i Idre eller inte? Ska man behöva vänta från måndag till torsdag för att få sina flaskor?

-- Ny anti-alkoholkampanj?

StörreSystembolag i Sälen” (Dalarnas Tidningar – verkar som om Systembolaget är en stor grej i Dalarna…): Förra nyårshelgen tog all alkohol slut i Systembolagets självbetjäningsbutik i Sälen, läser vi. Hyllorna var tomma! (Kanske var det ett led i Systembolagets kamp mot alkoholens fasor?) Därför ska man nu bygga ett större lager för Systembolagets 900 artiklar.

-- Systembolaget äntligen på internet (i Helsingborg)?!

Systembolaget blir nötbutik” (Helsingborgs Dagblad): Vi tänkte att det kanske var den sedan länge vänta lanseringen av en webbutik på Systembolaget, men nej, det var inte nätbutik utan nötbutik. Historien handlar om att Systembolaget stänger sin butik i stadsdelen Söder i Helsingborg och lokalen blir istället nötbutik. Det har varit stor debatt i Helsingborg om detta. Tidigare hade Helsingborg tre Systembutiker, nu finns bara en kvar. Att butiken stängs på Söder kommer ju oundvikligen att få konsekvenser för alla kringliggande butiker, som ju riskerar att få färre kunder – ett Systembolag drar ju onekligen till sig folk. Stadsdelen Stattena har upplevt samma sak. Bolaget las ner där för något år sedan. Å andra sidan har det på Söder funnits en hel del missbrukare som en del nu hoppas försvinner (men de får ju förstås inte handla på Systemet, enligt Systembolaget, så vad gör det för skillnad?). Istället för en butik på söder så öppnar Systembolaget en butik i Råå (en välbärgad förort till Helsingborg), och därmed har man bestämt att det räcker.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!