BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, november 30, 2009

Rosé portvin

Portvinsdistriktet har fått en ny kategori: rosé port. Portvinsinstitutet (IDVP) har nu accepterat det som en officiell kategori. Redan förra året lanserade Croft ett roséportvin: Croft Pink. Formellt sett har det ansetts vara en mycket ljust färgad ruby men nu har det alltså en egen kategori. Det har även funnits roséport som ”own label” i vissa engelska specerikedjor. Roséporten måste tillverkas med den s.k. saignée-metoden, dvs en kort tids macerering på skalen innan musten tappas av. Att blanda vitt och rött, som man gör i Champagne, men i stort sett ingen annan stans i Europa, är alltså inte tillåtet. Vi har inte smakat det, men rapporter som vi hört indikerar att vi inte gått miste om så mycket.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!