BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, november 17, 2009

BKWine Tips: Au Vieux Comptoir, Bar à vins – Restaurant, Paris 1

Au Vieux Comptoir, Bar à vins – Restaurant, Paris 1

En populär restaurang på en tvärgata till rue Rivoli. Trevlig stämning och mycket trevlig personal (sådant bör understrykas). På lunchen äter man en god ”dagens rätt” för 14 euro, fransk husmanskost som t ex en hachis parmentier (en gratäng av potatismos blandat med malet kött), en riktig vinterrätt som kommer in rykande varm. Är man sugen på kött finns här en härlig côtes de boeuf, en jättebiffkotlett, från rasen Maine Anjou (då måste man dock vara två personer för den väger 1,4 kilo) med bearnaisesås. För att inte tala om de goda charkuterierna från Alsace, Jura eller Baskien, kalven från Corrèze eller pilgrimsmusslorna. Fina råvaror och en lång och intressant vinlista (många viner serveras på glas) gör detta till en bistro man gärna återvänder till.

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!