BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, november 17, 2009

Månadens vin

”Måndens vin” - kriteriet för att vara med är att vinet inte är en nyhet och i en prisklass som gör det intressant (inte för billigt) men även rimligt att dricka (inte för dyrt). Och bra.

Åsas månadens vin

Rosé du Coteau från jordbruksskolan i Aosta – Billigt rosé med klass

Denna månads tips kommer från Valle D´Aosta i norra Italien. Rosé du Coteau produceras av en jordbruksskola, Institut Agricole Régional, där det ofta experimenteras med nya projekt ute i vingårdarna. Det är ett lättdrucket rosévin som producerats på hundra procent gamay. Vinrankorna har växt på 800 meters höjd och i en brant vingård. Vinet passar till förrätter eller enkla huvudrätter som inte får vara för feta eller ha för stark smak. Vinet är luftigt, friskt men med en antydan till bitterhet i eftersmaken som gör att det inte blir tråkigt. Färgen är ljust röd och har intressanta toner av rostgult som skimrar till emellanåt. Doften är intensiv och mycket frisk. Med tanke på både kvalitet och pris är detta ett vin jag starkt rekommenderar. Pris: cirka 5,00 Euro. Web: www.iaraosta.it

Jacks månadens vin

A Amarone 2006 från Alpha Zeta

Novemberkvällen är mörk, det är mitt i veckan och Du saknar ett glas rött till Din nyinköpta läckra parmesanost. Scenariot kräver något rejält och bolaget har faktiskt en utmärkt halvflaska som löser ut Din kris. ”A Amarone”, just nu årgång 2006 (nr 12343, 97:- halvflaska från Alpha Zeta), ger Dig ett mycket saftigt och bärigt vin med fin täthet koncentrerad frukt och bra längd även till krävande ostar. Trots sina riskabla 15 % så är vinet bra integrerat och levererar betydligt mer än vad prislappen antyder. Vinet kan naturligtvis lagras några år men med rätt ost avnjutas redan här och nu!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!