BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


söndag, november 15, 2009

Boken !!! 19 november i Stockholm!

Nu är det officiellt!

19 november lanserar vi vår nya vinbok! du som läsare av BKWine Brief är givetvis välkommen till lanseringsevenemanget. Det blir torsdagen 19 november på den nya restaurangen Fellini på Riddargatan 21 i Stockholm. Tiden är 16.00 till 18.30. Vid 16.15 kommer vi att göra en kort presentation av boken för ”branschfolk” och vid 17.30 en presentation för ”lekmän” (som förlaget kallar det). Du är välkommen att delta i båda delarna förstås.

Boken kommer att finnas till försäljning till specialpris under lanseringen.

Och vad handlar boken om då?

Så här presenteras boken av förlaget:

“‘Ett vin blir till - arbetet i vingården och i vinkällaren berättar om den ‘ädlaste av drycker’: Druvorna får vi av naturen, men vinet är en skapelse av människan. Om vinbonden inte odlade och skördade druvorna i vingården och tillverkade vinet i vinkällaren så blev det bara frukt. Med den här boken vill vi två, Britt och Per Karlsson, berätta om allt det människan, vinodlaren, gör för att det ska bli ett vin i slutändan.’

Efter oändligt många besök, intervjuer, samtal och avsmakningar i vingårdar och vinkällare i Europa och Nya världen redovisas här resultatet av mödan i en välskriven, informativ och rikt illustrerad bok. Vinodlarna och vinmakarna kommer själva till tals. Läsaren får en uppfattning om alla val, alla detaljer, alla faktorer som leder fram till den doftande drycken i glaset. Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och professionellt verksamma med vin sedan många år. De har tidigare bland annat medverkat i den uppmärksammade vinboken Languedoc (2007). Både Britt och Per är i Stockholm för detta evenemang.”

Vi hoppas att vi träffas där! Anmäl ditt deltagande på lanseringen till förlaget: ellinor.olander @ carlssonbokforlag. se eller 08 545 254 81, senas 18 november!

Här kan du se hela inbjudan till lanseringen.

Senkomna

OBS: kan du inte komma så tidigt så tänker vi promenera över till Prime Wine Bar, ett stenkast från restaurang Fellini på Östermalmstorg, efter boklanseringen. Det vore jättekul om du/ni kom förbi på Prime Wine Bar och tog ett glas. Vi kommer att vara där senast 19.30 och åtminstone en timme framåt, efter lanseringen 19 november.

Svenska vinbloggare?

Extra roligt vore det också att träffa några av de mer om mer frodande svenska vinbloggarna på Prime Wine Bar efter lanseringen - se ovan.

Hoppas ni kommer dit!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!