BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, november 26, 2009

Decemberlansering på Systembolaget - nya viner mm

BKWines provningskommentarer, nya viner december 2009

Just nu finns det bara två saker att säga:

1. Missa inte vår nya bok: ETT VIN BLIR TILL.

Alla detaljer om den nya vinboken om hur ett vin skapas finns här: http://ettvinblirtill.wordpress.com/. Också årets bästa julklapp till vinälskaren. Räcker mycket längre än en flaska!

2. Boka en vinresa NU!

TRYFFEL OCH VIN är i februari. Anmäl dig före 1 december om du är intresserad!

SYDAFRIKA är i mars. Endast ett fåtal platser kvar. Dags att skynda sig.

Sen finns det flera andra resor att lockas av på våren: Tre klassiker (Champagne, Chablis, Bourgogne), Bordeaux, och Toscana mat & vin.

Jacks kommentarer om de nya vinerna

"Bästa vinvän,

Strax kommer vindecember med stormsteg och systembolaget nyhetslanserar för (näst?) sista gången enligt gammalt koncept. Du som läsare av BKWines Brief och mina nyhetsrapporter vet att bolagets lanseringsplan för år 2010 innehåller stora förändringar, dessvärre till det sämre för de flesta av oss. Betydligt färre nyheter, minskad bredd och sannolikt mer utslätade ”kommersiella” viner.

En annan nyhet som Du kanske noterat är införandet av systembolagets ”e-tjänst” där Du kan beställa viner från beställningssortimentet. [. . .]

Nu byter vi ämne och går till något riktigt roligt, bolagets decemberviner. Ett hundratal (hundrasextio med nya årgångar) nyheter väntar Dig och en hel del utöver det vanliga.

Intressantast är champagnerna men mycket finns även bland de röda, kryddat med några portviner av världsklass.

Månadens höjdpunkt är utsläppet av champagner. Här kommer tycke och smak och Dina personliga preferenser in som avgörande faktor och har Du svårt att välja så gå på Din egen erfarenhet av producenterna. Bäst tyckte jag just denna provningsdag i oktober om en årgångschampagne från 1999 och en utan årgång: [. . .]

Italien - där har ni månadens röda vinland som slår KO på övriga rödingar med hela fem nya viner av verklig toppkvalitet. Segrande ur striden går ett av decembers två bästa viner, ett lysande vin från Toscana: [. . .]

Port 2007 intar december och julen med tre riktigt tunga kanoner, däribland också månadens bästa vin och något verkligen värt köa för. Portarna är annars rejält mintigt fruktpackade, utsökt läckra redan nu men kommer naturligtvis att utvecklas under många (tyvärr långa) år. [. . .]

PS. Du har redan fått del 1 av mina specialrapporter över årets julartiklar, den om öl och glögg. (se länken) Snart kommer del 2 som kommer att ge Dig en rapport över bubbel och starkviner med fokus på julportvinet och nyårschampagnen. Missa inte denna köpguide inför helgerna som kommer till Dig i mitten av december."


Introduktionen följs av Jacks listor, plus en extralista!

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!) Skriv en kommentar!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!