BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, november 05, 2009

Som handsydda skor?

Chateau Angélus i Saint Emilion, Bordeaux, gör i alla fall något ditåt – haute couture. De gör avstjälkning för hand. När man gör rött vin så avlägsnar man i nio fall av tio (eller mer) stjälkarna från klasarna innan druvorna börjar jäsa. För att göra det använder man en avstjälkningsmaskin. In i maskinen stoppar man druvklasar, ut kommer i ena ändan druvor och i andran ända stjälkar. Voilà. Druvorna krossas sen (oftast) och får börja jäsa. På Chateau Angelus tycker man att det är för brutalt, så därför har man ett femtiotal (uppskattningsvis) personer som sitter och plockar av druvorna från stjälkarna för hand… Gör det någon skillnad? Vi har svårt att tro det, men vi har förstås inte provat och jämfört. Se videon här: www.chateau-angelus.com

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!