BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, november 11, 2009

Mer om gårdsförsäljning av vin

Vi börjar bli ganska trötta på den här ”debatten” om gårdsförsäljning. Kan man hitta ett mer marginellt ämne inom alkoholpolitiken? Men det verkar intressera en oanad mängd politier, intresseorganisationer och andra. Här är lite nya inlägg:

- "Gårdsförsäljning av vin ökar inte konsumtionen", artikel i DN av Hans Riese, diplomingenjör, och Carl Jan Granqvist, kändis och professor

- ”Gårdsförsäljning farlig väg att gå” i Svd av fd minster och folkpartisten Bengt Westerbert. Om just denna artikel har vi skrivit en kommentar i Monopolbloggen som du kan läsa här: ” Varför denna meningslösa debatt om gårdsförsäljning?

- ”Ge Systembolaget ett nytt uppdrag” av Olof Lavesson och Sofia Arkelsten, två moderata riksdagsledamöter som vi också skriver om i Monopolbloggen här: ”Frön till en verklig debatt?

2 kommentarer:

Fia sa...

Hej! Tack för att ni uppmärksammar det vi skriver. Gårdsförsäljning är en odramatisk fråga för mig, men det finns en debatt, blev nämligen uppringd av IOGT-NTO igår som tyckte att det är viktigt att monopolet finns kvar orört. De har skickat brev med samma budskap också. Diskussionen pågår fortfarande och min förhoppning är att vi löser det här på ett säkert och bra sätt. :) /Sofia

Per and Britt sa...

Jo, gårdsförsäljning är ganska perifert och ointressant, utom möjligen om det anses som ett första steg mot att avskaffa monopolet. Då blir det ju en intressant fråga. Men det verkar inte som om det lutar åt det hållet.

Det bästa vore om vi avskaffade monopolet men istället skaffade en intelligent och mer ändamålsenlig (och tidsenlig) alkoholpolitik.

Då skulle man nog kunna minska på alkoholskadorna, istället för att de går upp, som de gör med dagens alkoholpolitik.

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!