BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, april 19, 2011

Toskansk jord och gigantiska pumpor – och vin!

Åsa rapporterar från Toscana: Vintillställningen Terre di Toscana anordnas för fjärde året i rad utav webmagasinet Acquabuona. (www.acquabuona.it) Titeln sammanfattar ganska bra det vi fick vara med om på vinprovningen som gick av stapeln i den lilla byn Lido di Camaiore helgen 13/14 mars. ”Vi vill försöka visa vad som händer i vinvärlden i Toskana och har egentligen inget tema mer än att det ska vara intressanta vinproducenter som är med”, säger Terre di Toscanas direktör Fernando Pardini.

Det måste sägas att det är det allra bästa som Toskana kan erbjuda som är här. Både små och stora producenter men alla av hög kvalitet har samlats och det är verkligen manna för själen för den som tycker om att prova vin att vandra mellan vinprovarborden denna dag. För att nämna några av gårdarana som medverkar: Querciabella, Tenuta dell´Ornellaia, Petra, Isole e Olena, Tenuta di Félsina, Mastrojanni, Podere Salicutti och så klart många många andra som skulle tålas att nämnas.

Ett kärt återseende är det att möta Pietro, som tillsammans med sin syster Benedetta driver den mycket ambitiösa vingården Il Poggerino i Radda in Chianti...

Läs hela artikeln här: Toskansk jord och gigantiska pumpor – och vin!

Och är du intresserad av att smaka av mer av Toscanas vin och mat kan du komma på en av våra vin- och matresor dit. Det finns några få platser kvar fortfarande i maj till Toskana!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!