BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, april 12, 2011

Lavinia öppnar ny butik i Paris

Det är ingen överdrift att vinbutiken Lavinia i Paris nog kan sägas ha revolutionerat vinbutiksvärlden i Paris. Deras butik ligger mitt i centrum av Paris, nära Place de la Madeleine. Där hittar man runt 6000 viner och spritsorter (ca 3-4 gånger så många som finns i Systemboalgets hela sortiment, och runt tio gånger så många produkter som i en genomsnittlig Systembolagsbutik). Hela 2000 icke-franska viner erbjuds på de 1500 m2 butiksyta.

Nu har de öppnat en andra butik i Paris. Den ligger i affärsdistriktet La Defense där många företag har kontor. Den är lite mindre än den första butiken med ”endast” 260 m2 butiksyta och 1000 produkter. Där finns även en liten tapasrestaurang där man kan dricka samtliga butikens viner till butikspriser. De har även ett flertal viner på glas, serverade i 3cl, 5cl eller 10cl-portioner. Ett givet lunchbesök om du har affärer i la Defense!

Mer siffror om butikskedjan: Lavinia France omsatte ca 13 miljon euro 2010; hela gruppen ca 40 M euro, med 200 anställda. De har en vinklubb med 6000 medlemmar; medlemmarna står för 50% av butikens omsättning. De har butiker i Paris, Geneve, Barcelona och Madrid, och franchise i Kiev och Odessa. http://www.lavinia.com/

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!