BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, april 21, 2011

CIVB:s rapport om årgång 2010

Fin och solig sommar och en exceptionell eftersäsong gav en mycket lyckad årgång i hela Bordeaux. Bra mognad och fina och friska druvor. 2009/2010 jämförs nu med den lyckade dubbletten 1989/1990.

Vita torra viner
Rejält med solsken och kyliga nätter bevarade syran och friskheten i druvorna. I slutet av augusti började man skörda sauvignon blanc medan sémillon, som mognar senare, fick sitta kvar till slutet av september. Vinerna har en fin balans mellan fyllighet och syra.

Röda viner
Den första druvan att mogna, merlot, började skördas den 20 september. Cabernet sauvignon hade mognat till slutet av september och skörden höll sedan på till slutet av oktober. Samtliga druvor uppvisar en bra syra , lagringspotential, friskhet och fin frukt. Året karaktäriseras också av en hög koncentration av antocyaner, mogna och mjuka tanniner och höga alkoholhalter.

Söta viner
Bra och jämn botrytis överlag. De första druvorna skördades i slutet av september och skörden fortsatte sedan till slutet av oktober. Speciellt sémillon-druvorna var mycket koncentrerade och intensiva i smaken. Ett exceptionellt år för denna druva.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!