BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


söndag, februari 13, 2011

Systembolagets Vårlansering 14 februari 2011 samt nya årgångar - BKWines kommentarer

Ska man tro Systembolaget anländer våren imorgon, måndag. Den 14 februari kommer nämligen en ny lansering på Bolaget. Denna gång är det vad de kallar en ”vårlansering”.

Kanske är det lite svårt att framkalla vårkänslorna just nu, även om vi faktiskt i Paris har haft ett ganska hyfsat väder de senaste dagarn. Men Britt är å andra sidan på vinprovningsturne i Sverige för närvarande så vi får vår dos av snö och kyla också.

Har du fått nog av vintern så tycker vi att du ska ta en titt på vårt reseprogram. Det finns några platser kvar på vårprogrammet till:
  • Bordeaux
  • Toscana och
  • Södra Rhône-dalen / Châteauneuf / Provence

Höstprogrammet är också smyglanserat: datumen för alla resor finns fastlagda och de detaljerade programmen kommer snart (snart på vår splitternya resesajt). Det blir till exempel: Champagne, Rhône, skörd i Bordeaux, södra (!) Italien, amarone i Veneto, Provence, Dourodalen, och så även Kroatien! Mer detaljer på sajten.

Och så till Jacks bedöming av de nya vinera, din trogne ledsagare bland Sveriges vinsortiment!

Sprid gärna informationen till dina vänner och bekanta!

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolagets Vårlansering 14 februari 2011 samt nya årgångar

"Bäste vinvän,

Mitt i härliga skridskotider konstaterar systembolaget utan ironi att våren är här. Alltså, dags för årets vårlansering, dvs. de viner som skall passa vårt vårtycke och också finnas tillgängliga fram till sommaren (gissa när den börjar enligt bolaget?).

Släppet, ett drygt femtiotal produkter, ger oss korrekta viner med hyfsad valuta för pengarna men med utslätad profil utan personlighet och köpsug.

Några viner är dock värda att lyfta fram och som bästa och mest intressanta vita har vi ettEKO-vin, en sauvignon blanc, en citrusångande viting från Loire. Bästa röda kommer från ”down under” med de två endruveviner på syrah och cabernet sauvignon. Inga fynd men helt ok om de får vila några år.

Mest vin för pengen och väl lämpade för vårens examensfester är ett rött vin från Loire och en cabernet sauvignon från Australien. Mer än prisvärt i klassen 70-80 kronor!

Bättre och intressantare än vårlanseringen är de släpp av nya årgångar som stockat sig sen slutet av förra året. Högintressant är naturligtvis två nya årgångar av två olika prestigechampagner, där båda just nu är besvikelser…

Mest köpvärt och pålitligt bland de nya årens röda viner är en pinot noir från Nya Zeeland och en italienare, inga stora viner men välstoppade buteljer för dryga hundralappen.

Bland de vita ”tvingas” jag gå ner i budgetklassen för att ge Dig köpsignal och då med rekommendation rörande dels en sauvignon blanc från sydafrika och en siciliansk chardonnay, som (just nu) också får bli mina vita tips till examensviner våren 2011.

[. . .]

Hälsningar i isarnas tid från BKWines utsände
Jack Jakobsson"

Jack bedömer även nya öl och lite annat. Läs hela hans artikel på sajten!

Plus Jacks listor:
  • De bästa vita
  • De bästa röda
  • Mest vin för pengarna
  • med mera...

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Resor 

Reseprogram för aktuella resor

Dags att planera in en vinresa!

  • 11-15 maj: Bordeaux, Också en klassiker man aldrig tröttnar på!
För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! Och har man redan varit där, ja då åker man gärna dit igen. Man tröttnar aldrig på Bordeaux och på våra Bordeaux-resor hittar man alltid något nytt. På denna vårresa blandar vi boende i den eleganta storstaden Bordeaux med boende ute på landet på ett vinslott. Vi bor på vingård mitt bland vinrankorna som vid denna tid börjar bli gröna och fina. Mer info.
  • 18-22 maj: Toscana, Vin och gastronomi
Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toscana ger vi även den lokala gastronomin stor plats. En dag är vigd åt matlagning då vi får en inblick i den toskanska kökets hemligheter.När vi hör Toscana tänker vi på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. Och vinerna är lika goda som landskapet är vackert! Mer info.
  • 29 juni – 3 juli: Södra Rhône-dalen - ekologisk resa!
Upplev den härliga Provence-värmen i ett av Frankrikes mest dynamiska vindistrikt innan den stora turistsäsongen har börjat. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras med sina härligt kryddiga viner står på programmet. Mer info.

Boka här! Nu!

Alla resor är ”illustrerade” med vinvideos på BKWine TV: intervjuer med vinmakare och reportage från vingårdar på BKWine TV!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!