BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, februari 17, 2011

Domstol i Bordeaux dömer italienska vinproducenter för ekonomisk parasitism

Vid förra Vinexpo, världens största vinmässa, som ägde rum i Bordeaux 2009, deltog inte italienska vinproducenter. Istället hyrde de ett stort ”partytält” (600 m2) vid ett hotell inte långt från mässområdet, där det presenterade sina viner. Att de inte deltog på mässan berodde på en konflikt mellan mässarrangörerna och Italien – man var inte överens om bl.a. var och hur stor den italienska montern skulle vara på mässan.

Nu blev Vinexpoarrangörerna mycket upprörda av att italienarna istället presenterade sina viner oberoende av själva mässan. Så upprörda att de dragit arrangörerna av italientältet (Ital Assist) inför domstol. Och nu har Vinexpo vunnit. Ital Assist har dömts till 150 000 euro för ”ekonomiskt parasitism”.

Vi kan inte annat än at tycka att Vinexpo har burit sig felaktigt åt. I själva verket bidrar alla arrangemang ”off” (som de kallas på franska) med ett stort värde till själva mässan. Om resultatet blir att det blir färre ”off”-arrangemang kommer Vinexpo självt att förlora på det. (Vi kan bara hoppas att Vinisud, den näst största vinmässan i Frankrike får för sig att göra några liknande dumheter.) Läs mer www.vitisphere.com och mer www.vitisphere.com

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!