BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, maj 31, 2010

BKWines kommentarer på nya viner i juni på Systembolaget

BKWines provningskommentarer, nya viner

Här kommer nu, kort efter senaste Briefen, Jacks kommentarer och rekommendationer på de nya vinerna i juni på Systembolaget. Det är kanske värt att påpeka att Jack även provat igenom de boxviner som finns i det ordinarie sortimentet. Jack ger dig rekommendation på de som han tycker är bäst. (Nej, det utgick inget ’hardship’-tillägg för den provningen.)

Glöm heller inte att nu är det hög tid att planera in en vinresa i höst. Vi har många spännande resor på gång i september och oktober. Se mer detaljer nedan. (Notera också att datumet för resan till Bordeaux är ändrat.)

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!

Jacks kommentarer om de nya vinerna
Systembolaget – 1 juni (mm)
"Bäste vinvän,

Junis TSE startar mycket försiktigt med en bra champagne och några hyfsade vita men exploderar sedan i en lång, tyvärr nästan pinotlös, rad verkligt intressanta röda viner. Mycket finns i det alltid intressanta prisbandet mellan 200 och 300 kronor med en rolig mix av olika länder, druvor och årgångar. Som vanligt begränsade mängder så skynda Dig till butiken eller beställ på nätet.

Bäst bland de icke-röda är denna månad en ännu ung och lagringståligchampagne, en bröd- och lime-champagne i medelfåran, samt den en bubbelfria Grand Cru Riesling från Alsace, som inte övertygar trots att den ramlar ut som bästa vita.

Listan över intressanta röda kan göras glädjande lång (se mina listor längre ned) men jag vill särskilt lyfta fram några personliga favos....

Inte bara månadens fynd kommer från Italien utan därifrån hittar vi också månadens bästa vin nämligen den utsökta ..... Mycket Italien således.

....

Som Du märker kan min uppräkning av bra röda fortsätt länge än och då har jag inte ens nämnt månadens lilla tröst för pinotälskaren....

Sedvanlig uppdatering av viners årgångar sker även denna månad.... Mest prisvärda och med FYND-stämpel bland nya årgångar hamnar en vit riesling från Tyskland och ett rött vin från Portugal. Båda favoriter i repris och båda håller med råge ställningarna som mycket bra köp....

Till sist och lite på övertid har jag dykt ned i systemets BOX-utbud och kan konstatera att Du visserligen får en hel del acceptabelt och drickbart vin för ca 50 kronor flaskan men att det fortfarande inte är bland boxarna som vinvännen hittar sina favoriter inte ens om det gäller så kallade vardagsviner. Efter att som en nitisk tjänsteman ha provat igenom det samlade boxutbudet nöjer jag mig här med att lyfta fram två boxar, en röd och en vit...."

Plus Jacks listor:
  • De bästa vita
  • De bästa röda
  • Mest vin för pengarna
  • Bästa ölen
  • Bästa sprit
  • Bästa nya årgångarna

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Kommentarer? Synpunkter?
Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det?(Vi vill gärna höra!)

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!