Klicka här för adress och fler rekommendationer.
BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
måndag, maj 31, 2010
BKWine tips: Restaurant Gabriel, Bordeaux
Restaurant Gabriel, Bordeaux
Som för att göra det vackra Place de la Bourse i Bordeaux ännu mer perfekt så finns här sedan ett år tillbaka en mycket trevlig restaurang kallad Gabriel, uppdelad i tre nivåer. I bottenplanet en bar, en trappa upp en bistro och två trappor upp en gourmetrestaurang som redan, bara efter 8 månader, fått sin första Guide Michelin-stjärna. I baren, kallad Les Dix, kan man även äta en smörgås eller en sallad vid lunch- och middagstid. Bistron har en otroligt prisvärd meny för 28 euro, förrätt, huvudrätt och dessert. Förrätten kan vara foie gras, en carpaccio på daurade (havsbrax – en verkligt delikat fisk) eller len purjolök med vinaigrettesås och parmesanost. Huvudrätten en grillad filet de bar (havsaborre) och saffransris med mandel, en köttbit med rödvinssås eller ett kycklinglår med gröna ärter och citron. Och kanske en god tiramisu, en frisk jordgubbssoppa eller en grapefruktsgratäng till efterrätt? Vi har ännu inte ätit på gourmetrestaurangen men är övertygade om att även den är värt ett besök. Reservation rekommenderas både där och i bistron.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar