BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
söndag, maj 02, 2010
BKWine tips: Domaine des Amouriers, Vacqueyras
Domaine des Amouriers, Vacqueyras
I Vacqueyras i södra Rhône-dalen hittar vi många intressanta producenter. En är Domaine des Amouriers. Här jobbar Patrick Gras och Igor Chudzikiewicz tillsammans med runt 25 hektar vinodlingar. 10 hektar är i appellationen Vacqueyras, en hektar i Côtes du Rhône och resten är vin de pays (eller IGP numera). Det är dock ambitiöst gjorda vin de pays, eftersom avkastningen hålls på rimlig nivå, mellan 50 och 55 hektoliter per hektar. ”Våra 25 hektar är utspridda på 34 olika markplättar, vilket betyder extra jobb men också extra komplexitet i vinet”, berättar Igor. Arbetet i vingården är mer eller mindre ekologiskt, ”vi använder nästan bara svavel och koppar”, säger Patrick. Druvorna handskördas och ingreppen i källaren hålls till ett minimum. Resultatet blir välgjorda, fruktiga viner med fin syra, viss personlighet och inte sällan en ton av garrigue (påminner bl a om färska kryddörter). Våra favoriter är Vacqueyras Signature och Vacqueyras Genestes.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
I Vacqueyras i södra Rhône-dalen hittar vi många intressanta producenter. En är Domaine des Amouriers. Här jobbar Patrick Gras och Igor Chudzikiewicz tillsammans med runt 25 hektar vinodlingar. 10 hektar är i appellationen Vacqueyras, en hektar i Côtes du Rhône och resten är vin de pays (eller IGP numera). Det är dock ambitiöst gjorda vin de pays, eftersom avkastningen hålls på rimlig nivå, mellan 50 och 55 hektoliter per hektar. ”Våra 25 hektar är utspridda på 34 olika markplättar, vilket betyder extra jobb men också extra komplexitet i vinet”, berättar Igor. Arbetet i vingården är mer eller mindre ekologiskt, ”vi använder nästan bara svavel och koppar”, säger Patrick. Druvorna handskördas och ingreppen i källaren hålls till ett minimum. Resultatet blir välgjorda, fruktiga viner med fin syra, viss personlighet och inte sällan en ton av garrigue (påminner bl a om färska kryddörter). Våra favoriter är Vacqueyras Signature och Vacqueyras Genestes.
Klicka här för adress och fler rekommendationer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar