BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, maj 03, 2010

100 vinvideo på BKWine TV

Vi har publicerat vår 100e vinvideo på vår videokanal på YouTube. Det firade vi med ett pressmeddelande:

”BKWine publicerade nyligen sin etthundrade vinvideo på BKWine TV. BKWine TV är en YouTube-videokanal med intervjuer med vinproducenter och med reportage från vingårdar och vindistrikt. Den senaste videon är en intervju med Sydafrikas första svarta kvinnliga vinproducent. Alla videos finns tillgängliga på http://www.youtube.com/bkwine

BKWine TV är BKWines videokanal; BKWine drivs av det Paris-baserade paret Britt och Per Karlsson och sysslar med vinresor, vinjournalistik och vinfotografi.

Alla videos är gjorda av Per Karlsson, en av grundarna till BKWine. Han berättar om hur det började: ”Det började som ett kul experiment. Vi reser runt mycket i vindistrikt för våra vinresor och för journalistiken – vi besöker runt 200 vingårdar varje år – och en bekant sa: ’Varför gör du inte lite videos med de vinproducenter ni besöker?’ Så jag lånade en videokamera och började med att göra lite video på försök. Det har blivit verkligt populärt, vi har mer än 100 000 ’tittar’ på YouTube.” Tekniken är mycket enkel: det är bara en person, med en kamera och en mikrofon, som pratar med vinmakarna.

De flesta videos är intervjuer med vinmakare eller reportage från vingårdar och vindistrikt. Den senaste videon är en intervju med Sydafrikas första svarta kvinnliga vinmakare, Ntsiki Biyela på Stellekaya-vingården i Stellenbosch. Den spelades in alldeles nyligen på BKWines vinresa i de sydafrikanska vindistrikten. Andra nyligen publicerade videos inkluderar en intervju med Jon Bowen, en engelsman som gör vin i Sydfrankrike, Charles Metcalfe, en känd engelsk vinjournalist som berättar om vintrender i Portugal, och Carlos de Jesus, marknadschef på Amorim som förklarar varför kork fortfarande är den bästa förslutningen. Andra videos att nämna är t.ex. med chefsvinmakaren på Château d’Yquem, en presentation av den revolutionerande champagnekorken Maestro som sedan förbjudits, Lars Torstensson, den svenske flygande vinmakaren, och Mats Wallin, en svensk vinodlare i Provence. Men den populäraste av alla video är en beskrivning av hur man tillverkar ett vinfat! Klippen är på svenska, engelska eller franska (markerat med [S], [E] eller [F]).

Per säger om syftet med filmerna: ”Det är ett sätt att dela med sig till andra vinentusiaster världen runt av våra upplevelser och våra resor. Vi vill framför allt låta alla vinmakare komma till tals och förklara vad de gör och varför – det är inte vi själva som berättar om vilka viner vi provar, som det allt för ofta är på YouTube. Vi vill visa de som verkligen jobbar med att göra vin och låta dem berätta hur de tänker, och sen dela med oss av det till sociala vin-nätverk på internet. Vi försöker inte att gör polerade professionella filmer, det har vi inte resurser för. Istället försöker vi att berätta en intressant historia. Det verkar fungera bra. Mer än 150 000 videos har visats på BKWine TV. Vi är också lite stolta över att vi t.o.m. har mer ’channel views’ (besökare på kanalsidan) än den stora amerikanska vintidningen Wine Spectator (fast de har fler visade videos förstås). Men vi konkurrerar ju inte på något sätt. Ju fler som gör vinvideos desto bättre för alla vinälskare världen runt!”

BKWine TV uppdateras regelbundet med nya videos. Snart kommer t.ex. en serie med videos från Sydafrika som gjordes under BKWines vinresa i landet nyligen. Alla videos finns tillgängliga på YouTube på http://www.youtube.com/bkwine, och publiceras också på BKWines blog: http://bkwine.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!