Av: Miles Lambert-Gócs
Ambeli Press
Den här boken får man nog kategorisera som ett referensverk eller en uppslagsbok om Tokaj-viner och Tokaj som region (eller Tokay, eller Tokaji). Lambert-Gócs är amerikan men med Ungerskt påbrå. Boken är resultatet av många års forskning kring tokajvinerna, området runt Tokaj, och dess historia. Boken är uppdelad i fyra avdelningar: personer, geografi, vinproducerande berg, och vinproduktion (inklusive duvor, tekniker, vintyper mm). Vare ämne får en kort introduktion, som följs av en alfabetisk uppställning av termer med ingående förklaringar – helt i uppslagsboksstil. Författaren inkluderar också en del helt nya fakta som han uppdagat under sin forskning. Vi har lite svårt att förstå vem som egentligen är den tänkte läsaren. Det måste vara en person med stor nyfikenhet om tokajviner, eller om området. Men som alla uppslagsverk är det underhållande att bläddra fram och tillbaks och doppa näsan i ett eller annat avsnitt. Vi hoppas att författarens nästa bok blir en som kan locka fler vinkonsumenter till att upptäcka vinerna från Tokaj – ett område som utan tvekan kan producera enastående högklassiga viner.Klicka här för mer bokrecensioner på siten www.bkwine.com. Där kan du också köpa böckerna från internetbokhandlare.

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar