BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, januari 03, 2011

BKWine Tips: La Banque, Epernay

Bankpalats som blir restauranger har vi sett några exempel på och ytterligare ett är La Banque i centrala Epernay i Champagne. Och som sig bör i ett gammalt palats så har vi högt i tak och en jättelik matsal men som man ändå har lyckats ge en viss intim karaktär. Bardisken är rejält lång och här kan man prova ett stort antal olika champagner glasvis. Sortimentet är bra, här finns både de stora husen och mindre odlare. Vad gäller maten så är portionerna stora, likaså tallrikarna. De flesta rätter är traditionellt franska, som ankbröst (17,50 euro), entrecôte (23,50 euro), kalvlever (19), kalvkotlett (19,50), kalvbräss (29) med mera. Goda förrätt är t ex tryffelrisotton (16) och hummerravioli (24). Man kan få en meny med två rätter för 17,50 euro och tre rätter 26,50. På helgerna finns Menu Weekend från 38 euro. Öppet alla dagar.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!