BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, januari 05, 2011

Köp primörviner med försiktighet - om 1855.com

Jim Budd är en en engelsk vinjournalist med ett speciellt intresse för skumma vinhandlare. Han har en sajt om att investera i vin www.investdrinks.org, utöver en vanligt vinblogg: http://jimsloire.blogspot.com. Nyligen har han skrivit en hel serie inlägg i sin blogg om en fransk-baserad internetvinbutik vid namn 1855.com. 1855 är bekant från fransk vinpress som ett företag som ofta har leveransproblem och en hel del klagomål från kunder (se t.ex. La RVF).

Jim har nu uppenbarat att det är ett flertal kunder som köpt vin (i första hand primörviner) från 1855.com och som aldrig får sina viner levererade. Han samlar in uppgifter från kunder och publicerar dem på sin blogg. Utan allt för mycket ansträngning har han fått in rapporter om åtminstone vin för 100 000€ som aldrig levererats. En del av beställningarna är t.o.m. fler år gamla.

Jim spekulerar i om 1855.com har för vana att kortsälja viner, dvs sälja viner som de ännu inte har köpt in för att sedan när leveransdagen närmar sig köpa dem på öppna marknaden. Det är förstås en riskabel strategi når priserna tenderar att stiga, vilket är fallet för de flesta toppviner från Bordeaux för närvarande. 1855.com förnekar dock att de går till väga på det sättet. Läs mer här www.les5duvin.com och www.les5duvin.com och http://jimsloire.blogspot.com.

Kontakta Jim om du har handlat hos 1855 och vill dela med dig av dina erfarenheter, speciellt om du har ännu inte levererade beställningar.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!