BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, januari 20, 2011

Bokrecension: Biodynamic in Wine

Biodynamic in Wine
Av: Beverley Blanning MW
A Monograph published by the International Wine & Food Society (IWFS)

Denna lilla bok (snarare ett häfte) på 60 sidor tar sig an den inte helt lätta uppgiften att beskriva biodynamisk vinodling. Beverley Blanning lyckas göra det på ett bra sätt. Hon är relativt objektiv och förklarar på ett klart och nyktert sätt även mer svårförståliga moment, som hur olika biodynamiska preparat grävs ner i jorden i till exempel kohorn och hjortblåsor (fast här borde hon kanske ha påpekat att många köper en del preparat färdiga att användas, speciellt hjortblåser är inte lätta att få tag på). De många citaten från både Rudolf Steiner (biodynamins grundare) och olika biodynamiska odlare gör texten levande och visar också hur vinodlare som jobbar biodynamiskt uppfattar filosofin och hur de inte alltid kan förklara varför den fungerar. Men de ser det positiva resultatet, menar de, både i vingården och i det färdiga vinet. Ett intressant kapitel ägnas argument för och emot biodynamisk odling. En liten bok att läsa med öppet sinne och utan förutfattade meningar. Man kan köpa boken/häftet här: www.iwfs.org

Klicka här för mer bokrecensioner på siten www.bkwine.com. Där kan du också köpa böckerna från internetbokhandlare.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!