BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


lördag, januari 29, 2011

BKWines provningskommentarer, nya viner i februari

Nu börjar vinåret snart med nya lanseringar på Systembolaget 1 februari.

Här nedan kan du läsa inledninge till Jacks kommentarer. Hela rapporten med alla provningsnoteringar och rekommendationer på de bästa vinerna hittar du på sajten. Följ länken nedan.

Det finns några platser kvar på en del av vårens resor. Tre Klassiker och Sydafrika är stängda för anmälningar, men det finns lite plats kvar på:
  • Bordeaux i maj
  • Toscana, vin och gastronomi i maj
  • Ekologisk vinresa till södra Rhônedalen, inklusive Châteauneuf-du-Pape i juli

Mer information nedan och på sajten.

Höstprogrammet är också smyglanserat med en blandning av populära storsäljare och en del nyheter. Bland nyheterna hittar du t.ex. Södra Italien och Kroatien!

Detaljprogram kommer snart men kontakta oss redan nu om du är intresserad.

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!

Vi finns nu på Twitter som @bkwineper. Vi "kvittrar" om vad vi gör, vad som händer, viner vi provar, nytt och intressant från vinvärlden osv. Vill du bli ”vän” med oss på Facebook så ska du gå till vår Facebooksida här.

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolaget – februari

"Bäste vinvän,

Efter julvilan väntar nu ännu ett nytt vinår med lanseringar från systembolaget. 2011 blir en repris på förra året med en blandning av exklusiva nyhetssläpp och temainriktade lanseringar. Först ut är en exklusiv lansering (TSE) med ett åttiotal nya produkter alla i tresiffrig prisklass (utom ölen). Är Du beredd att läga upp kring tre hundralappar för Ditt vin så har Du en hel del bra köpkandidater i släppet. Sammantaget en bra TSE som dock inte når upp till decembers TSE-höjder.

På fyndfronten hittade jag två FYND denna gång (varav ett ur gruppen viner som nu förs över till fasta sortimentet (FS)) nämligen en utmärkt pinotage från Sydafrika tillfyndpris, samt en mycket god öl till vad som bara kan kallas reapris. Nästanfynd bland månadens få bubbelvin är en sydafrikanen som ger Dig nästan drickmogen festdryck till mycket bra pris.

[. . .]

Vinterhälsningar från BKWines utsände
Jack Jakobsson"

Jack bedömer även nya öl och lite annat. Läs hela hans artikel på sajten!

Plus Jacks listor:
  • De bästa vita
  • De bästa röda
  • Mest vin för pengarna
  • med mera...

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Resor

Reseprogram för aktuella resor

Dags att planera in en vinresa!

  • 11-15 maj: Bordeaux, Också en klassiker man aldrig tröttnar på!
För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! Och har man redan varit där, ja då åker man gärna dit igen. Man tröttnar aldrig på Bordeaux och på våra Bordeaux-resor hittar man alltid något nytt. På denna vårresa blandar vi boende i den eleganta storstaden Bordeaux med boende ute på landet på ett vinslott. Vi bor på vingård mitt bland vinrankorna som vid denna tid börjar bli gröna och fina. Mer info.
  • 18-22 maj: Toscana, Vin och gastronomi
Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toscana ger vi även den lokala gastronomin stor plats. En dag är vigd åt matlagning då vi får en inblick i den toskanska kökets hemligheter.När vi hör Toscana tänker vi på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. Och vinerna är lika goda som landskapet är vackert! Mer info.
  • 29 juni – 3 juli: Södra Rhône-dalen - ekologisk resa!
Upplev den härliga Provence-värmen i ett av Frankrikes mest dynamiska vindistrikt innan den stora turistsäsongen har börjat. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras med sina härligt kryddiga viner står på programmet. Mer info.

Boka här! Nu!

Alla resor är ”illustrerade” med vinvideos på BKWine TV: intervjuer med vinmakare och reportage från vingårdar på BKWine TV!

Presentkort

Vi kan ordna presentkort ifall du vill ge bort en resa.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda resor efter dina egna önskemål: konferensresor, resor för just din vinklubb eller din Munskänkssektion, kickoff, eller vad det nu kan vara. Helt efter dina egna önskemål. Det finns massor med spännande saker man kan göra, som går utöver det vanliga med upplevelser som ger dig och dina medresenärer ett härligt minne.

Vinvideos

Känner du till BKWines vinvideos? Vi har en hel samling med ”videosnuttar” med intervjuer från vingårdsbesök, reportage från resor och annat. Nu har vi drygt 100 "snuttar" på BKWine TV.

Du hittar dem på vår YouTube-kanal: Vinvideo från BKWine TV: http://www.youtube.com/bkwine

Twittrar du? Är du på Facebook?

Vi finns nu på Twitter. Är du nyfiken på vårt experiment så hittar du oss på Twitter som bkwineper. Vi "kvittrar" om vad vi gör, vad som händer, viner vi provar, nytt och intressant från vinvärlden osv.

Vill du bli ”vän” med oss på Facebook så ska du gå till vår Facebooksida här.

Och om du inte vare sig twittrar eller facebookar du så kanske det kan vara ett tillfälle att pröva och se vad det är?

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!