BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, december 20, 2010

Viner i december 2010 - jul- och nyårsspecial

BKWines provningskommentarer, helgviner

Om bara några dagar får du BKWine Brief för december. Men för att du ska få en rimlig chans att hinna skaffa dig några av våra rekommendationer inför jul och nyår så kommer här ett extrautskick med Jacks tips och kommentarer på
 • mousserande vin, inklusive champagne (notera också att det finns några intressanta "provningslådor" med blandade champagner i listan)
 • sherry, både torr och söt - ett av världens stora undervärderade viner
 • diverse andra starkviner och söta viner
 • portvin

Allt för att du ska få inspiration och tips inför jul och nyår!

Dessutom har vi förstås ett extra julklappstips: Ge bort en vinresa!

Ge bort en vinresa antingen till någon du vill skämma bort lite extra, eller till dig själv (kan väl vara värd att skämma bort också kanske). Vi kan fixa ett fint presentkort om du vill.

I vår: Bordeaux, tre klassiker (Champagne, Chablis Bourgogne), Toscana, och den ”ekologiska” vinresan till södra Rhônedalen.

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!


Jacks kommentarer om helgvinerna:


Systembolagets mousserande, söta och starka viner julen 2010 - Julrapport nr 2


"Bäste vinvän,

Här kommer nu min andra julrapport som ett stöd för Din jul- och nyårsplanering och de viktiga dryckesval som då måste göras. Se denna specialrapport som ett komplement till mina senaste nyhetsrapporter och som Din lathund, Din ”what´s hot and what´s not”-lista, för bolagets standardsortiment.

Här, liksom i den första julrapporten fokuserar jag på kommande helger och denna gång på starkt, sött och bubblande. I mina listor nedan har Du mitt urval av viner som jag vill rekommendera för inköp. När detta skrivs finns allt rekommenderat fortfarande att köpa men se upp med champagnerna, de kan sina dagarna före nyår.

Bästa tre viner bland champagne, söta viner och portfin hittar du i rapporten på sajten. Ett av dem är dessutom helt enkelt bästa vin i hela bolagets standardsortiment! Utsökt läckert att dricka och helt utmognad är detta vinet Du skall välja för helgernas höjdpunkter.

Sen har jag förslag på en intressant “champagnelåda” till en intressant nyårsmiddag med genomgående olika viner. Lådans sex halvflaskor håller hög lägstanivå och borde kunna hålla igång 4 personer under en hel meny.

Till Din stiltonost föreslår jag detta år en utmärkt Vintage Port, förvisso undomlig port men grymt god och med en utsökt mintighet som perfekt balanserar ostens sälta och arom. Se vilken i rekommendationerna på sajten.

För festens tolvslag föreslår blir det förstås ytterligare ett mousserande vin – ett som passar för provning tillsammans med snödrivor och raketrök. Tänk också på att INTE kyla Ditt mousserande 12-slagsvin, det kyls av sig själv när Du promenerar ut med Ditt vinglas.

I januari väntar inga nyutsläpp så nästa rapport (TSE-släppet 1 februari) kommer först mot slutet av januari 2011. Tills dess tillönskas Du en God Jul och ett Gott Nytt År från BKWines utsände

Jack Jakobsson

Läs hela Jacks artikel på sajten!

Plus Jacks helglistor!

Läs fortsättningen på siten här:
Nya
Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm

Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du
dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Resor

Reseprogram för aktuella resor


Dags att planera in en vinresa!

 • 6-10 april: 3 klassiker, Vinresa i Champagne, Chablis och Bourgogne
  • Vi kallar denna resa för 3 klassiker! Den tar dig nämligen till de tre klassiska vindistrikt i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta hinner vi med på en förlängd helg, onsdag till söndag. Detta är vinresan för dig som vill uppleva mycket under kort tid!
   Mer info.
 • 11-15 maj: Bordeaux, Också en klassiker man aldrig tröttnar på!
  • För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! Och har man redan varit där, ja då åker man gärna dit igen. Man tröttnar aldrig på Bordeaux och på våra Bordeaux-resor hittar man alltid något nytt. På denna vårresa blandar vi boende i den eleganta storstaden Bordeaux med boende ute på landet på ett vinslott. Vi bor på vingård mitt bland vinrankorna som vid denna tid börjar bli gröna och fina.
   Mer info.
 • 18-22 maj: Toscana, Vin och gastronomi
  • Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toscana ger vi även den lokala gastronomin stor plats. En dag är vigd åt matlagning då vi får en inblick i den toskanska kökets hemligheter.När vi hör Toscana tänker vi på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. Och vinerna är lika goda som landskapet är vackert!
   Mer info.
 • 29 juni – 3 juli: Södra Rhône-dalen - ekologisk resa!
  • Upplev den härliga Provence-värmen i ett av Frankrikes mest dynamiska vindistrikt innan den stora turistsäsongen har börjat. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras med sina härligt kryddiga viner står på programmet.
   Mer info.

Boka här! Nu!

Alla resor är ”illustrerade” med vinvideos på BKWine TV:
intervjuer med vinmakare och reportage från vingårdar på BKWine TV!

Presentkort

Vi kan ordna presentkort ifall du vill ge bort en resa.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda resor efter dina egna önskemål: konferensresor, resor för just din vinklubb eller din Munskänkssektion, kickoff, eller vad det nu kan vara. Helt efter dina egna önskemål. Det finns massor med spännande saker man kan göra, som går utöver det vanliga med upplevelser som ger dig och dina medresenärer ett härligt minne.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!