BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, december 20, 2010

Inte alla släpp är Systembolagets…: Winefinders nyhetsutsläpp

WineFinder lanserar sig mer och mer som ett alternativ till Systembolaget. Från WineFinder kan du köpa kvalitetsviner och få dem levererade hem till dörren. Gå in på deras nya website (www.winefinder.dk) och titta på det stora utbudet av ”Noga Utvalda Viner” och ”Massor av andra viner”. Idén är att erbjuda allt från världens största viner till prisvärda vardagsviner av god kvalitet. För de Noga Utvalda Vinerna garanterar WineFinder att priset alltid är lägre än på Systembolaget men WineFinders styrka ligger naturligtvis också i mängden av viner de erbjuder som inte finns att få tag i på Systembolaget.

Den 1 december lanseras ett 60-tal nya viner på www.winefinder.dk och den 9 november inbjöd Winefinder journalister till nyutsläppsprovning (enligt Systembolagets beprövade och spaltmetergenererande metod) i Stockholm. Under nästa år kommer det att ske sex olika lanseringar av viner, samtliga föregångna av en nyhetsprovning för journalister. Vi var närvarande den 9 november och här är några exempel på godbitar som vi provade: Finca Resalo 2009, Bodegas Emilio Moro från Ribera del Duero (132 kr) och Emilio Moro Crianza 2006 från samma hus (187 kr), Bandol Rouge från Domaine Tempier (293 kr), Côte Rôtie från M&S Ogier (487 kr), Pinotage från Southern Right, Walker Bay (164 kr), Soave Classico Monteforte d’Alpone 2009 från Prà (124 kr), Zind 2007 från Zind-Humbrecht i Alsace (199 kr) (jfr notis om Humbrecht på annan plats i Briefen), Kanta Riesling 2008 från Egon Müller (229 kr), Grüner Veltliner 2009 från Kurt Angerer (124 kr). Tycker ni om sherry är temalådan från Emilio Lustau för 1161 kronor ett fynd. Ni får 3 Fino, en Almacenista Oloroso, en Emilin Moscatel och en San Emilio PX.

”Vårt utbud motsvarar idag på ett ungefär Systembolagets vinkällarbutiker. Målet är att inom ett år matcha deras beställningssortiment med över 5000 viner i sortimentet. Men med snabb hemleverans”, säger Ole Nielsen, VD för Winefinder.

Nästa lansering blir den 14 februari med nyhetsprovning en 12 januari. Ska bli intressant att se hur det går.

2 kommentarer:

svenssonsmakaren sa...

Härligt med fler alternativ. Kommer ni att lägga upp provningsnoteringarna på bkwine.com eller??

Förresten, kan du rekomendera något bra program för att redigera raw filer?

Tack på förhand //David

Per and Britt, BKWine sa...

I den man vi provar det kan det nog bli rapportering.

Enastaende bra: Capture One fr Phase One. Kraver en hel de "traning" (med keyboard shortcuts mm) for att komma in i det och arbeta effektivt, men sedan mkt bra! Kolla deras youtube-kanal ocksa.

-P

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!