BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, december 29, 2010

Aktuella vinresor och matresor med BKWine

Vinresor Vår 2011

"World's Best Wine Tours" - Travel + Leisure, on TravelAndLeisure.com

5-13 mars: Sydafrika, vin och mat

Inga mer anmälningar – ny resa i mars 2012! Mer info om vinresan till Sydafrika här.

6-10 april: 3 klassiker, Vinresa i Champagne, Chablis och Bourgogne

Inga mer anmälningar – ny resa i höst! Mer info om vinresan till Champagne, Chablis och Bourgogne här.

11-15 maj: Bordeaux, Också en klassiker man aldrig tröttnar på!


Vi bor två nätter i den vackra storstaden Bordeaux och två nätter på trevligt vinslott mitt bland vingårdarna i Entre-deux-Mers. Mer info om vinresan till Bordeaux här.

18-22 maj: Toscana, Vin och gastronomi

Toscana lockar med sin vackra landsbygd, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toscana ger vi även den lokala gastronomin stor plats. En dag är vigd åt aktiv matlagning då vi får en inblick i det toskanska kökets hemligheter. Mer info om vinresan till Toscana här.

29 juni – 3 juli: Södra Rhône-dalen - fokus på ekologiska viner


Upplev den härliga Provence-värmen i ett av Frankrikes mest dynamiska vindistrikt innan den stora turistsäsongen har börjat. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras med sina härligt kryddiga viner står på programmet. En resa med fokus på ekologiska viner! Mer info om vinresan till Södra Rhône här.


Anmäl dig nu för att vara säker på att komma med!

Vad tycker egentligen folk om BKWines resor?


Ja, det är ju en fråga som vi tycker är viktig. Vi vill ju gärna att det ska bli en härlig och minnesvärd upplevelse. Här är några av de kommentarer vi fått från resenärer den här säsongen:

"Stort tack för en fantastisk resa. Du är så mån om dina gäster och har så mycket kunskaper. En fröjd att resa med dig."
– Wivi-Ann

"Tack för en underbar resa i Umbrien och södra Toscana. Underbar på många sätt - våra idéer om maten och vinerna i Umbrien och södra Toscana, och om att utforska sagrantino och sangiovese - infriades med råge.
– Ingrid o Per P., på resa i Umbrien och Toscana

” Efter förra årets fantastiska resa i Champagne, Chablis och Bourgogne var förväntningarna skyhöga, men Bordeaux-resan motsvarade med råge förväntningarna. Vilka luncher och middagar vi åt och vilka härliga och personliga vingårdar och vinslott vi besökte. Hoppas att det blir fler resor för oss med BKWine!"
– Ann-Margret och Stig i Bordeaux

"Inför resan hade vi verkligen stora förväntningar och dessa överträffades med råge. Praktiskt fungerade det kanon och provningarna var verkligen utöver vad vi varit med om tidigare. Det gav mersmak och man ser redan fram emot en uppföljning. "
– Bengt & Titti, i Rhônedalen

Läs mer kommentarer från våra resedeltagare här!

Skräddarsydda resor, företagsresor, resebyråer mm

Vi kan även skräddarsy resor på begäran, för dig och en grupp vänner, ditt företag, vinklubb eller en förening. Vill ni kombinera vinbesöken med andra aktiviteter är det inga problem. De flesta som tycker om vin uppskattar t ex gastronomiska studiebesök (osttillverkning, ankfarm, ostronodling, tryffelletning osv, beroende på var i Frankrike man befinner sig) men man kan också kombinera resan med golf eller konst/kultur.

Andra resmål?

Det finns massor med spännande vindistrikt som vi gärna skulle vilja göra resor till – och som du kanske är sugen på att åka till. Så varför gör vi inte resor dit? Jo, det är områden som är så pass okända i Sverige att vi nog skulle ha svårt att få ihop en grupp... Är du intresserad av andra områden, som inte finns på programmet? Har du en grupp likasinnade som kan vara en bra start för att få ihop en tillräckligt stor grupp för en resa (åtminstone en 6 till 8 personer, ju fler desto större chans att vi kan sätta ihop något) så hör av dig! Med en bra början i ”din” grupp kanske vi tillsammans kan få ihop en tillräckligt stor grupp.

Vinresor på norska - vinreiser

För dig som är i Norge: du kan även hitta våra vinreseprogram på norska här.

Finska - Engelska

Vi har också resor på finska - viinimatkoja - och på engelska! Klicka på flaggan för mer info! Eller kontakta oss.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!