BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, september 06, 2010

Svenska vinbranschen ointresserad av internet

”Branschen dissar vinbloggarna” skriver vinbranschbrevet WOW News in en artikel. Det kan man nog (i förlängningen) tolka som att den svenska vinbranschen inte ser något särskilt värde i vinbloggar och andra ”social medial” eller ”sociala nätverk” – inte bara bloggar, utan Facebook, Twitter och annat på internet. WOW har pratat med ett 50-tal branschpersoner, importörer, inköpare, journalister mm, och bilden är klar: de är ointresserade och läser t.ex. sällan någon vinblogg.

Några läser emellanåt något på en blogg, men oftast är det utländska bloggar som lockar. Facebook och Twitter omnämns inte ens i artikeln.

Att Systembolaget tagit flera år på sig för att utveckla ett ehandelssystem och fortfarande har en sajt som är svårhanterlig för besökare och saknar mycket väsentlig information är väl en annan sida av vinbranschens ointresse eller oförståelse av internet.

Liksom att de flesta svenska vintidningarna bara helt nyligen verkar ha upptäckt internet.

Märkligt är det helt klart, i ett land som brukar slå sig för bröstet för att vara så framåt när det gäller internet – i alla fall utanför vinbranschen.

Märkligt eller hur?

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!