BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
måndag, november 24, 2008
Är filtrerat vin sämre?
Det är mycket vanligt att man filtrerar vin innan det buteljeras. Det finns till och med de som menar att en vinmakare som inte filtrerar sitt vin är oansvarig och vårdslös. I andra ringhörnan finns de som menar att en filtrering, i synnerhet en fin filtrering, tar bort subtiliteter och nyanser i vinet. Se bara på de flaskor som ståtar med ”ofiltrerat” på etiketten (senast igår kväll drack vi ett sådant från Grekland). Vad är sanningen? Säkerligen är det så att det, som så ofta i vinsammanhang, inte finns någon ”sanning”, utan det ”beror på” – tyvärr för dem som gärna vill ha raka och klara svar på vad som är ”bäst”. Är du intresserad kan du läsa artikeln ”If Filtration 'Strips' Wine, What's Getting Stripped?” i Wines & Vines (Artikeln noterar också att det är svårt att avgöra om vinet är bättre med eller utan filtrering. Men man undrar, har aldrig någon gjort provsmakning av samma vin med och utan?)
© Copyright BKWine
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar