BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, augusti 02, 2010

Nya viner i augusti: BKWines provningskommentarer

BKWines provningskommentarer, nya viner

Här kommer provningskommentarerna på augustis nya viner. Två saker att notera:

1. Även septembernyheterna finns på sajten, men ännu så länge utan kommentarer.

2. Det är hög tid att anmäla sig till en vinresa i höst, litte uppiggning efter allt regnet?: Languedoc, Veneto (Amarone) och Emilia-Romagna, Södra Rhône med Châteauneuf, Bordeaux, Piemonte, Champagne... Och Sydafrika i vår förstås. Boka nu!

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolaget – 2 augusti (mm)

"Bäste vinvän,

Semestertider och möjlighet att ställa sig i den där nyhetskön som bolaget knuffar in oss i mest varje månad. Och faktiskt, detta släpp motiverar ett avbrott i ledighetslunken för att försöka nalla åt Dig några av TSE-släppets godbitar. Du erbjuds ett sextiotal nyheter som genomgående håller hög klass med bara några stolpskott och två klockrena fynd. Upplagorna är som vanligt begränsade och med priser kring två-tre hundralappar men chansen till mer än prisvärda inköp är stor!

Bland de nya vita kommer en hel del på papperet utmärkta viner men min genomprovning visar att endast några av dessa lever upp till förväntningarna. . .

Månadens TSE fokuserar på rött och det är bland de röda Du hittar det mesta och det bästa denna gång. Jag har hittat inte mindre än sjutton (17!) viner med 16 poäng eller mer. Ett lysande utfall. . .

Månadens bonus till Dig är att jag gjort ett provningsnedslag i bolagets samlade utbud av viner på halvflaska. . ."

Plus Jacks listor:
  • De bästa vita
  • De bästa röda
  • Mest vin för pengarna
  • Bästa ölen
  • Bästa sprit
  • Bästa nya årgångarna

Läs fortsättningen på siten här: Nya Viner: http://www.bkwine.com/vininformation/nyhetsprovningar.htm
Kommentarer? Synpunkter?

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Gå in på BKWine Brief Blog: där finns ett inlägg med inledningen till Jacks artikel om de nya vinerna och där kan du skriva dina egna kommentarer. Du hittar Jacks blogginlägg om de nya vinerna här. (Eventuellt behöver du bläddra lite ner om det kommit nyare inlägg.)

Resor

Reseprogram för aktuella resor

Dags att planera in en vinresa!

Languedoc, 8-12 september 

Följ därför med på denna upptäcktsresa i Languedoc som tar oss till några kvalitetsmedvetna odlare som verkligen tar tillvara den potential som finns här nere. Mer info.

Vin och gastronomi i Veneto och Emilia-Romagna, 8-12 september

Tyngdpunkten ligger på Valpolicella, med amarone, och Soave. En dag ägnar vi ät gastronomin och vinet i Emilia-Romagna, t.ex. dess läckra parmaskinka och parmesanost! Mer info.

Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 15-19 september

Châteauneuf-du-Pape ligger i vindistriktet Rhône men i regionen Provence, så det är garanterat varmt och skönt. I lugn och ro kan vi utforska Châteauneuf-du-Pape, detta klassiska vindistrikt som har fått en nytändning de senaste åren med en ny och ambitiös generation vinodlare. Mer info.

29 september - 3 oktober: Bordeaux

För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! De röda Bordeaux-vinerna är för många kvintessensen av ett högklassigt vin. Här finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande. Mer info.

Piemonte, 13-17 oktober

Italiens kanske mest personliga vindistrikt, Piemonte - vid foten av berget. Ett distrikt som är världsberömt inte bara för sina viner – med Barolo och Barbaresco i spetsen - utan även för sin gastronomi. Mer info.

Champagne, 13-17 oktober

Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Upplev den fantastiska drycken på plats med oss genom möten med passionerade och skickliga vinmakare, omfattande och högklassiga provningar och fantastiska luncher med genomgående champagne Mer info.

Sydafrika, 5-13 mars

Vår första resa till Sydafrika i mars 2010 blev en stor succé. Så naturligtvis upprepar vi den under 2011! Och eftersom vi har upptäckt så många oerhört intressanta odlare så har vi denna gång ännu fler spännande vinbesök. Nytt för i år är till exempel distrikten Durbanville och Wellington. Mer info.

Boka här! Nu!

Alla resor är ”illustrerade” med vinvideos på BKWine TV: intervjuer med vinmakare och reportage från vingårdar på BKWine TV!

Presentkort

Vi kan ordna presentkort ifall du vill ge bort en resa.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda resor efter dina egna önskemål: konferensresor, resor för just din vinklubb eller din Munskänkssektion, kickoff, eller vad det nu kan vara. Helt efter dina egna önskemål. Det finns massor med spännande saker man kan göra, som går utöver det vanliga med upplevelser som ger dig och dina medresenärer ett härligt minne.

Vinvideos

Känner du till BKWines vinvideos? Vi har en hel samling med ”videosnuttar” med intervjuer från vingårdsbesök, reportage från resor och annat. Nu har vi drygt 100 "snuttar" på BKWine TV.

Du hittar dem på vår YouTube-kanal: Vinvideo från BKWine TV: http://www.youtube.com/bkwine

Twittrar du? Är du på Facebook?

Vi har börjat experimentera med Twitter. Är du nyfiken på vårt experiment så hittar du oss på Twitter som bkwineper. Vi "kvittrar" om vad vi gör, vad som händer, viner vi provar, nytt och intressant från vinvärlden osv.

Vill du bli ”vän” med oss på Facebook så ska du gå till vår Facebooksida här.

Och vare sig twittrar eller facebookar du så kanske det kan vara ett tillfälle att pröva och se vad det är?

Hjälp! Gör en insats!

Hjälp oss få fler prenumeranter. Vi vill gärna (mycket gärna) få fler prenumeranter på nyhetskommentarerna och på BKWine Brief!

Du kan gör en insats! Tipsa tre bekanta om att de kan prenumerera på Briefen och våra nyhetskommentarer. (Och gärna fler än tre.)

Vi är tacksamma för din hjälp. Sprid budskapet! Mer gott vin!

Kontakt

Ring oss gärna på Skype: "bkwine". Du kan också nå oss på stockholmsnumret 08-559 22 155, eller i Paris: 0033 1 58 88 04 66 eller 00 33 6 80 45 35 70 (mobil).

Trevlig läsning!
Britt & Per

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!