BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, augusti 31, 2010

BKWines provningskommentarer, nya viner

Här kommer våra kommentarer på de nya viner som lanseras i september. Det inkluderar även en del nya årgångar och öl.

Innan vi släpper dig lös på nyheterna, en kort påminnelse om resorna:

Det finns fortfarande några platser kvar på några av höstens resor. Ta dig en titt t.ex. på resan till Champagne, eller varför inte den till Veneto, eller Piemonte! I Veneto får du tillfälle att prova många amaroneviner! Vi kommer även att besöka en producent av den exklusiva parmaskinkan i Emilia-Romagna. Och även en producent av parmesanost. Så det finns alla chanser att ladda upp med godsaker inför hösten. Men det är bråttom just med Veneto. Resan är snart. Men ta dig även en titt på de andra resorna senare i höst. Mycket trevligt finns på programmet! Languedoc, Veneto, Champagne, Piemonte, Bordeaux...

Vi lanserade nyligen den nya resan till Sydafrika – den stora succéresan förra året. Den äger rum i mars med anmäl dig redan nu om du vill vara säker på att komma med.

Dessutom har vi smyglanserat resten av vårprogrammet. Det är visserligen bara preliminärt, men datum och destinationer hittar du nedan. Detaljerade program kommer snart.

Glöm inte att vi även kan skräddarsy en konferensresa, utbildningsresa, vinklubbsresa etc helt enligt dina önskemål. Kontakta oss för diskussion!

Jacks kommentarer om de nya vinerna

Systembolaget – 1 september
"Bäste vinvän,

Hösten är här och med den bolagets nya så kallade höstlansering. Lanseringen fokuserar, enligt bolaget, på produkter som vi konsumenter skall känna särskilt varmt för de kommande höstmånaderna. Till en del tycker jag lanseringen lever upp till temat genom ett stort antal mäktiga rödviner som tveklöst platsar en höstkväll [. . .]

Utöver höstlanseringen har jag som vanligt provat igenom en del redan lanserade viner i nya årgångar. [. . .] Två viner lyfter sig lite över mängden och tillsammans med ytterligare några som jag listar nedan har Du min samlade rekommendation för månadens nya årgångar [. . .]

Nu till höstlanseringen och först till de vita nyheterna där vi har dött lopp mellan chardonnay och savignon. Två utmärkta nyheter i rimliga prisnivåer toppar den vita kvalitetslistan, en från Nya Zeeland och en från Bourgogne [. . .]

Rött dominerar inte helt överraskande höstlanseringen och här finns en hel del spännande buteljer att sukta efter. Tre viner hamnar i topp, en Chateauneuf-du-Pape och två italienska [. . .] Det finns även en mycket bra pinot noir. [. . .]"

Jack bedömer även nya öl och lite annat. Läs hela hans artikel på sajten!

Plus Jacks listor:
 • De bästa vita
 • De bästa röda
 • Mest vin för pengarna
 • med mera...

Har du kommentarer på nyhetsutsläppet, eller på vad vi säger om det? Vill du dela med dig av dina egna åsikter om vinerna? (Vi vill gärna höra!)

Resor

Reseprogram för aktuella resor

Dags att planera in en vinresa!

 • Languedoc, 8-12 september
  Följ därför med på denna upptäcktsresa i Languedoc som tar oss till några kvalitetsmedvetna odlare som verkligen tar tillvara den potential som finns här nere. Mer info.

 • Vin och gastronomi i Veneto och Emilia-Romagna, 8-12 september
  Tyngdpunkten ligger på Valpolicella, med amarone, och Soave. En dag ägnar vi ät gastronomin och vinet i Emilia-Romagna, t.ex. dess läckra parmaskinka och parmesanost! Mer info.
 • Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 15-19 september
  Châteauneuf-du-Pape ligger i vindistriktet Rhône men i regionen Provence, så det är garanterat varmt och skönt. I lugn och ro kan vi utforska Châteauneuf-du-Pape, detta klassiska vindistrikt som har fått en nytändning de senaste åren med en ny och ambitiös generation vinodlare. Mer info.
   
 • Bordeaux, 29 september - 3 oktober
  För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! De röda Bordeaux-vinerna är för många kvintessensen av ett högklassigt vin. Här finns de klassiska slotten och de klassiska vinerna men också mycket nytänkande. Mer info.
   
 • Piemonte, 13-17 oktober
  Italiens kanske mest personliga vindistrikt, Piemonte - vid foten av berget. Ett distrikt som är världsberömt inte bara för sina viner – med Barolo och Barbaresco i spetsen - utan även för sin gastronomi. Mer info.
   
 • Champagne, 13-17 oktober
  Champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin! Upplev den fantastiska drycken på plats med oss genom möten med passionerade och skickliga vinmakare, omfattande och högklassiga provningar och fantastiska luncher med genomgående champagne Mer info.
 • Sydafrika, 5-13 mars
  Vår första resa till Sydafrika i mars 2010 blev en stor succé. Så naturligtvis upprepar vi den under 2011! Och eftersom vi har upptäckt så många oerhört intressanta odlare så har vi denna gång ännu fler spännande vinbesök. Nytt för i år är till exempel distrikten Durbanville och Wellington. Mer info.

Boka här! Nu!

Alla resor är ”illustrerade” med vinvideos på BKWine TV: intervjuer med vinmakare och reportage från vingårdar på BKWine TV!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!