BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, juli 20, 2006

Välkommen till BKWine Brief nummer 36, juni 2006

Nu är snart sommaren här på riktigt (hoppas jag!). Då kanske det kan bli lite ytterligare tid över för spännande vinupptäckter.

Sommarvin

Ett litet förslag från min sida är att i alla fall någon gång strunta i detta fantastiska kartongemballage, vars främsta och största fördel verkar vara att det är ”praktsikt" (att döma av vad folk skriver och säger). Strunta i lådvinet och köp ett par (olika!) flaskor vin i stället. Kostar inte många kronor extra och ger dig en mycket mer spännande vinupplevelse – om inte annat helt enkelt därför att du får tillfälle att prova flera olika viner med olika smaker istället för samma ”vinläsk” genom kranen. (Och har du tänkt på att i båten kan du lätt temperera ett vin i flaska genom att hänga det i ett snöre över relingen ner i vattnet, men jag skulle inte rekommendera det med en kartong...)

Styr du kosan till vindistrikt i sommar?

Kanske kommer en del av er att ge er ut på verklig upptäcktsfärd i vinets värld och ta en tur till något vindistrikt. Då kan jag rekommendera att du tar en titt på några olika avsnitt på min site där du kan hitta en hel del bra information och tips som kan hjälpa inför planeringen av resan:

Fortfarande sugen på att resa?

Om det inte blir en resa till vinets värld i sommar så kanske du skulle passa på i höst! Jag har laddat upp med flera mycket spännande vinresor i höst. Ta en titt på programmet längre ner i Briefen och låt dig frestas!

(En liten extra kommentar om Bordeauxresan. Jag har just fått bekräftat en av programpunkterna och tänkte att den kunde intressera dig lite särskilt:

Lunch med ”baronessan” och skördearbetarna:

På Bordeaux-resan blir det en spännande lunch tillsammans med skördearbetarna: Vi besöker Chateau Bernadotte (en gång i tiden ägt av en gren av Bernadotte-familjen), därefter åker vi till Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande där vi äter lunch tillsammans med skördearbetarna och tillsammans med Madame de Lencquesaing! Pichon Lalande är ett av de slott i Bordeaux som räknas till de s.k. ”super seconds”, dvs inte klassat som första-cru 1855 (det vara bara 4 i den gruppen) men som nog skulle hamna där idag tack vare sin enastående kvalitet. Både Pichon Lalande och Bernadotte har under många år tillhört favoriterna på den svenska marknaden. Efter lunch får vi en visning av slottet, som fortfarande är bostad för familjen de Lencquesaing.)

Men alla de andra resorna blir lika spännande!

Ring eller emaila och anmäl dig nu!

Britt

PS: Tipsa andra om Briefen !

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!