Fonseca har lanserat ett ”organiskt” portvin: Terra Prima. Fonseca har sedan 1992 odlat organiskt på en del av en vingård, Quinta do Panascal. Nu har man alltså utvecklat den organiska odlingen tillräckligt för att kunna gör en organisk tappning. Det sista steget i utvecklingen var att hitta någon som kunde leverera organiskt producerad sprit till uppspritningen av portvinet. Enligt David Guimarens, vinmakaren, har deras organiska erfarenheter lett till olika förändringar i produktionen: återvändande till kopparsulfat (bordeaux-lösningen), gräsbeväxta vingårdar och annat. Vi har tyvärr inte smakat vinet, men det finns att köpa i England för ca £11. → Missa inte höstens vinresa till Portugal.
Mer info här. Boka nu!

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar