BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, juli 20, 2006

Coup de Cœur des femmes journalistes

Varje år håller Vignerons Coopérateurs de l’Hérault (de olika kooperativen i departementet Hérault i Languedoc) en vintävling och några veckor efteråt ytterligare en tävling som kallas ”Coup de Cœur des femmes journalistes” som går ut på att 15 kvinnliga journalister provar de viner som fått guldmedalj och väljer sina favoriter bland de röda, vita och rosévinerna. Dessa tre viner kommer sedan under ett år att representera Hérault-kooperativen i olika officiella sammanhang och marknadsföringskampanjer. BKWine medverkade för första gången detta år, som enda icke-franska journalist. Kvaliteten var genomgående hög på de viner som provsmakades. Det röda vinnarvinet ”Etnik” från kooperativet i Montpeyroux har dessutom en designad etikett som borde tilltala en yngre publik och exportmarknaden. Vi kvinnliga journalister enades om följande favoritviner:

Rosé
Cuvée « Sabel Rosé » 2005
Vin de Pays d’Oc
Clochers et Terroirs
34230 PUILACHER
info at clechersetterroirs.com
Juryns motivering :
Vackert laxrosa färg, Intensiva aromer av blodgrapefrukt, färska fikon och en lätt dragning åt hagtorn. Smaken är mjuk med en fin syra. Ett balanserat, elegant vin som drickes till aperitif, sallader eller till räkor.

Rött
Cuvée « Etnik » 2005
Vin de Pays de Mont Baudille
Les coteaux du Castellas
34150 MONTPEYROUX
cave.montpeyroux at worldonline.fr
Juryns motivering :
Djupröd färg med violetta inslag. Intensiva aromer av mogna körsbär, tobak och krossade jordgubbar. Ett angenämt vin, välbalanserat och mjukt. Drickes till grillat rött kött, roquefort, en tjurgryta (!) eller en bœuf bourguignon.

Vitt:
Cuvée « Fleurs de Montblanc »
Vin de Pays des Côtes de Thongue
Les vignerons de Montblanc/Nézignan
34290 MONTBLANC
cavecoop.montblanc at wanadoo.fr
Juryns motivering :
Vacker gul färg med inslag av gyllengult. Elegant doft med aromer av vita blommor, citrusfrukter och en lätt mineralighet. Frisk smak med inslag av anis och citrus. Ett generöst och komplext vin med bra friskhet i slutet. Att drickas till en fisk med smörsås.

Mer info: http://vignerons.com/

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!