BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, juli 04, 2006

Systembolaget gör mer vinst än beräknat

Systembolaget är ju drivet ”utan vinstintresse”, som vi ofta får veta i missiven om dess fördelar. Icke desto mindre har Bolaget just skickat ett pressmeddelande om att man nu gör mer vinst än beräknat. Den ökade vinsten beror på att man arbetar ”effektivare”. Man kommer därför att sänka priserna f.o.m. 1 augusti (eller för att citera SB ”handelsmarginalerna sänks”).

Jubla inte för mycket dock – prisförändringarna är marginella. I genomsnitt sänker man priserna med 1,6%. Några exempel: en halvflaska vin à 27kr sjunker till 25kr; en helflaska eller en papptetra à 50kr kostar oförändrat 50kr; en flaska 76kr sjunker till 74kr; en flaska 500kr går ner med 15kr till 485kr. Man inför också en ”omvänd mängdrabatt” – en halvflaska får automatiskt ett prisavdrag med 1,75kr – och en ”straffavgift” för kartongviner (små och stora), vilka får ett extra pålägg med 0,75kr.

Så här säger Systembolagets VD Anitra Steen: ”Att vi nu kan sänka handelsmarginalerna är ett kvitto på att Systembolaget fungerar bra. Kunderna har blivit nöjdare och vi har blivit bättre på ålderskontroll.”

Hur kundernas ökade tillfredställelse och den förbättrade ålderskontrollen kan påverka handelsmarginalerna framgår inte av meddelandet.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!