Nyöppnad trevlig liten vinbistro i ett uppfräschat traditionellt café. Kul bord gjorda av gamla champagne-pupitre. Mycket prisvärd meny med förrätt, huvudrätt och dessert för 21 euro. Jag åt en mycket god kräftsallad som entré och sedan en perfekt stekt bavette (köttbit) med potatisgratäng, och mina bordskamrater var mycket nöjda med sina fiskrätter. Desserterna är ganska traditionella: creme brûlée, tarte aux pommes, jordgubbar rätt upp och ner. Goda viner som t ex Moulin-à-Vent från Domaine des Terres Dorées, Anjou från Domaine Gilet, Crozes-Hermitage från Chapoutier, Chiroubles från Domaine Joubert.Klicka här för adress och fler rekommendationer.

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar