BLOGGEN HAR FLYTTAT!
Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!
Den finns nu på BKWine Magazine.
Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.
Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!
Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!
Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!
tisdag, december 30, 2008
Port och sherry orsakar miljonkostnader i Australien
EU och Australien skrev nyligen under ett nytt handelsavtal som bl a innebär att Australien inte längre kommer att använda sig av beteckningarna Port, Sherry och Marsala på sina starkviner. Sådana begränsningar styrs som i många andra fall av internationella avtal. (Minns ni t.ex. när dansk fetaost försvann.) Producenterna i Australien menar att det kommer kosta dem miljontals dollar för att etablera nya namn för dessa produkter. överenskommelsen gäller även t.ex. Mosel, Burgundy, Sauternes, Chablis mm. I gengäld blir australiska vinregioner erkända i Europa som skyddade ursprungsbeteckningar (Coonawarra, South Australia, etc) och vissa vintillverkningsmetoder som är normala i Australien men har varit förbjudna i Europa kommer att accepteras av EU för australiensiska viner (t.ex. användande av kopparcitrat och ekspån). Läs mer: www.abc.net.au och www.theaustralian.news.com.au
© Copyright BKWine
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vår nya blogg finns här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar