Av: Robin Goldstein
Fearless Critic Media
Denna amerikanska bok har underrubriken “Brown-bag blind tastings reveal the surprising wine values under $15”. Budskapet i boken är nämligen att man inte behöver köpa dyra viner eftersom man ändå inte skulle uppskatta dessa dyra viner om man provade dem blint. Författaren bygger sin teori på ett antal blindprovningar som han har gjort runt om i USA, både med vana vinprovare och ”mannen på gatan”. Halva boken är en uppräkning och beskrivning av 100 viner under $15 som slog viner som kostar mellan $50 och $150 i blindprovningarna. Robin Goldstein menar att det är dags att börja lita på sin egen smak och inte bry sig om prestige eller vad andra tycker. Intressant på många sätt även om vissa slutsatser känns lite tvivelaktiga. Men visst, premissen är den rätta – följ din egen smak.Köp boken. Mer recensioner.

En bok om arbetet i vingården och i vinkällaren. Unik beskrivning av hur man gör vin, för dig som vill veta lite mer (2009). På bokens egen site hittar du
Viner, vingårdar och vinodlare i Languedoc i franska södern – ett av Frankrikes mest spännande vindistrikt idag (2007). På bokens egen site hittar du
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar