BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, mars 01, 2011

Systembolagets exklusiva lansering 1 mars 2011 (TSE) samt nya årgångar – BKWines kommentarer

Jacks rapport om nya lanseringar:

"Bäste vinvän,
Efter vårlanseringen i februari är det åter vinter och dags för ännu ett exklusivt men tillfälligt släpp, TSE mars. Som vanligt viner i ”Du måste köa-kvantiter” och med fokus i halvlyxklassen mellan 150-300 kronor. Kvaliteten och prisvärdheten är hög (tre 17-poängare) och särskilt rieslingvinerna imponerar. Nästan tjugo viner från makalöst bra rieslingårgång 2009. Missa inte att lagra upp dessa viner där Du nästan kan köpa vad som helst och ändå få valuta för pengarna.

Bäst bland de vita är en riesling med lång karriär framför sig (måste lagras). På samma kvalitetsnivå men redan nu drickbar är en grand cru chablis, en god stiltypisk chablis. Nästan lika lysande är rieslingvinerna från sex andra producenter i den här lanseringen, där Du i princip kan handla med bindel för ögonen. Två andra viner som är mycket intressanta om än aningen dyra är en ny Savennières frå Loire och en österrikare från 2006 som definitivt tilltalar Dig med smak för komplexitet och biostil.

Bubbelfantasten får denna gång bara fyra tjockflaskor att välja på varav ett kanonvin och en besvikelse – från en och samma producent!

Månadens TSE-röda är även de av hög kvalitet om än med vissa övertoner av alkohol. PN-älskaren kan glädjas åt två riktigt härliga pinoter en från Bourgogne och en från Nya Zeeland. Bra och mycket prisvärd är också en barolo och en läderbärig reserva från Ribera del Duero."

Läs mer om alla viner i Jacks fullständiga rapport på sajten. Där skriver han även om öl och om de nya årgångarna som lanserats.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!