BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


torsdag, mars 03, 2011

BKWine tips: La Régalade Saint Honoré, Paris 1

La Régalade Saint Honoré, Paris 1

Den hemlagade patén hamnar på bordet så fort man har satt sig och den är god så det gäller att vara försiktig så att man inte äter för mycket. Det är nämligen en tre-rättersmeny som gäller här på La Régalade Saint Honoré, systerrestaurang till La Régalade i 14e, succékrogen som skapades av Yves Camdeborde och som köptes 2004 av Bruno Doucet. Sedan Saint Honoré öppnade för knappat ett år sedan delar Bruno sin tid mellan 14e och 1a.

Menyn är densamma på lunchen som på kvällen och kostar 33 euro för tre rätter (vissa rätter kan ha ett tillägg). Betoningen ligger på klassisk fransk bistro-mat tillagat med inspiration och kreativitet. En perfekt rosastekt tonfisk inledde vår lunch och vi fortsatte på fisktemat med en god grillad fiskfilé (dorade) med gröna linser. Efterrätten var en underbar soufflé au grand marnier. Menyn innehåller lika mycket kött som fisk, och även en del vegetariskt. Vinlistan är bra med många guldkorn till bra priser, många mellan 20 och 30 euro per flaska.

Régalade Saint Honoré är ingen stor restaurang och man måste ha framförhållning om man vill ha ett bord och boka ett par dagar i förväg. Stängt lördagar och söndagar.

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!